kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sarkozy, 90 dakikalık televizyon konuşmasından sonra soluğu Monaco'da aldı. Prens II. Albert tarafından resmi törenle karşılandı. İkilinin samimi pozları dikkat çekti.

Fazla uyudunuz biraz çalışın artık

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, halka televizyondan "25 yıldır uyuyorsunuz. Yeteri derecede çalışmıyorsunuz" diye seslendi, haftalık 35 saatlik çalışma limitini kaldıracağını söyledi. İngiliz basını ise Sarkozy'yi 'ti'ye aldı: Halkına tembel dedi! ..
Geçen yıl mayıs ayında Cumhurbaşkanı seçilen Nicolas Sarkozy, bir yıllık muhasebesini halkın karşısına çıkarak verdi. Eşi Cecilia'dan boşanıp eski top model Carla Bruni ile evlenen Sarkozy (53), bir yıllık dönemde icraatlarından çok özel yaşamı ile gündeme gelmesini 'şahsi hata' olarak niteledi. Ancak geçen yaz "Ne kadar iş, o kadar maaş" şeklinde dile getirdiği ekonomik görüşlerini savundu. Haftada 35 saat çalışan Fransızları tembellikle' suçladı. "25 yıldır uyuyoruz. Artık biraz çalışın. 2000'den kalma kanunlar son sekiz yılda bize 32 milyar dolar kayba mal oldu" dedi.

'CİDDİ REFORM GEREKİYOR'
TF1 ve France 2 TV'lerinden canlı yayınlanan programda 5 gazetecinin sorularını yanıtlayan Sarkozy, "Belli bir rahatsızlık olduğunu görüyorum. Belki hedeflerimi yeterince anlatamadım. Ama nereye gittiğimi biliyorum. Bundan başka bir strateji de yok" dedi. Fransa'nın karşılaştığı sorunlarda küresel krizin, Euro'nun fazla değer kazanmasının ve ev kredilerindeki olumsuzlukların etkisi olduğunu savundu. "Bu şoklardan çıkardığım sonuç ciddi reformlar yapılmalı. Sözde değil özde değişiklik gerekiyor" diye konuştu.

MUHALEFETTEN SERT TEPKİ
Sarkozy'nin 90 dakikalık röportajını 11 milyon kişi izledi. Fakat güven erozyonuna uğrayan Sarkozy halkı ikna edemedi. Çalışma saatlerini artırmak istemesi muhalefeti sinirlendirdi. Sosyalist Parti, "Bu gösterisi de başarısız oldu" yorumu yaparken Komünist Parti, "Bunları artık duymak istemiyoruz" diyerek çalışanları eyleme çağırdı.