kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Halk ne diyor?

Bizim sanatçılarımız da Nicole gibi duyarlı olmalı!

7 aylık hamile olan Nicole Kidman, BM Kadınlar İçin Kalkınma Fonu'nun, kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek için düzenlediği toplantıya katıldı. Ünlü aktris, dünyada her 3 kadından birinin şiddet gördüğünü söyledi.

AYNUR ŞAH: Bence kadınların dayak yemeleri ve aile içi şiddete maruz kalmaları tamamen kişilik sorunlarından kaynaklanıyor. Kadınlar başkaldırmayı ve haksızlıklara karşı seslerini çıkarmayı bilmiyorlar. Kızlarımız çok genç yaşta, daha kişilikleri oturmadan evlendiriliyor. Onları evlendireceğimize, okutalım bence!

LEYLA BAŞUT: Bizim toplumumuzda kadına hep 'eksik etek' yakıştırması yapılır. Ya hiç konuşmamaları ya da erkeklerden sonra konuşmaları beklenir. Parlamentomuz bile erkeklerle dolu! Bunlar neden hep çağın gerisinde kaldığımızı yeterince kanıtlamıyor mu?

ÖZGE YÜCEL: Bizim sanatçılarımızın çoğu magazin basınında nasıl daha popüler olacaklarının hesabını yaparken, yabancı meslektaşları toplumsal sorunlara çözüm arıyor. Kidman, herkese örnek olacak bir davranış yapmış. Keşke ülkemizde de onun gibi duyarlı sanatçılar yetişse!

MESUT ÇIĞIRAÇ: Kidman'ın karnı burnunda haliyle hemcinslerinin haklarını savunmak için bu toplantıya katılması, beni çok duygulandırdı. Bence bütün sanatçılar onun kadar cesur ve duyarlı olmalı. O çok konuşulan güzelliğinin sırrı; bu özelliklerinde gizli bence!