kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ermenistan'da provokatif anma

Erivan'da "Ermeni Soykırımı" iddiasıyla düzenlenen anmaya katılanların Türk bayraklarını ayaklar altına aldığı görüldü..
Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 24 Nisan 'Ermeni Soykırımı' günü iddiasıyla düzenlenen anma toplantısında, Türk bayrağı ayaklar altında alındı. Reuters'ın tüm dünyaya servis ettiği fotoğraflarda Soykırım Anıtı'na gelenlerin Türk bayrağını ayaklar altına aldıkları görüldü. Bu ay görevini devralan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da, yaptığı açıklamada öldürüldüğü iddia edilen 1,5 milyon Ermeni için tarihi adalet arayacağını belirtti. "Dünyadaki tüm Ermenilerin anavatanı olan Ermenistan Cumhuriyeti tarihi adaleti temin etmek için çabalarını ikiye katlayacaktır" diyen Sarkisyan, "Soykırımı dünyaya kabul ettirene kadar mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini" belirtti.

BUSH SOYKIRIM DEMEDİ
Öte yandan ABD Başkanı George Bush, yıldönümüyle ilgili açıklamasında, bu yıl da beklendiği gibi "soykırım" sözünü kullanmadı. Bush, "Bu anma gününde, Osmanlı İmparatorluğu'nun sonunda 1.5 milyon kadar Ermeni'nin topluca ölümü ve sürgüne zorlanması dolayısıyla 20'nci yüzyılın en büyük trajedilerinden birinin kurbanlarının anısını onurlandırıyoruz" dedi. Bush, açıklamasında "Ermenistan- Türkiye ilişkilerinin tamamıyla normalleştirilmesini bekliyoruz" ifadelerini de kullandı.