kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Düşeceğini fark etti havada yakaladı

Cevdet ÖZDEM?R SABAH
Atatürk Havalimanı'nda yürüyen merdivenin bant kısmına tutunarak aşağı sarkan küçük kız 10 metre yüksekten düştü. Durumu fark eden Okan Esin kızı havada tutup kurtardı..
Geçen yıl yaşanan yürüyen merdiven facialarının eşiğinden dönüldü. Yürüyen merdivende oynarken 10 metre yükseklikten aşağı düşen 9 yaşındaki kız çocuğunu, bir görevli yere çakılmadan havada yakaladı. Umreden gelecek yakınlarını karşılamak üzere dün sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelen Tatar ailesinin küçük kızı 9 yaşındaki Tuğba Nur Tatar, bekleyiş sırasında ailesinin yanından ayrılarak yürüyen merdivenlerde oynamaya başladı. Dış Hatlar Terminali'nin geliş katından gidiş katına çıkan yürüyen merdivenlerde oynayan küçük kız, daha sonra merdivenin sol bant kısmına karın üzeri çıktı. Küçük kız bu şekilde yukarıya doğru çıkmak isterken, yürüyen merdivenin dış hatlar kısmına doğru sarktı. Küçük kızın boşlukta bant kısımdan sarkarak yukarıya doğru hızla çıktığını görenler, kızı uyarmaya çalıştı. Bandın bitmesi üzerine ellerini bırakmak zorunda kalan küçük kız, yaklaşık 10 metre yükseklikten boşluğa düştü.

TUTUNCA YERE DÜŞTÜ
Çocuğun düşeceğini fark eden, havaalanındaki bir oto kiralama şirketinde görevli olan Okan Esin (29) kollarını açarak kızı tutmaya çalıştı. Küçük kız Okan Esin'in kollarına düşerken, Eşim'i de göğsüne çarparak yere düşürdü. Eşim ve Tatar çarpmanın etkisiyle yere yuvarlandı. Küçük kız olaydan yara almadan kurtulurken, korkunun etkisiyle kaçarak ailesinin yanına gitti. Sağlık ekiplerinin ve polisin olaya müdahale etmesinin ardından, Tatar ailesi ifadelerinin alınması için güvenlik büro amirliğine götürüldü.

KENDİSİNİ BIRAKTI
Küçük kızın zemine çakılmasını önleyen havaalanı çalışanı Okan Esin ise belinin ve ellerinin incindiğini belirterek olayı şöyle anlattı: "Küçük kız merdiven yükseldikçe kendini bırakamadı. Ancak merdivenin bittiği noktada kendisini bırakmak zorunda kaldı. Yoksa ellerini sıkıştıracaktı. Ben de kollarımı açtım ve tutmaya çalıştım." Geçen yıl bir alışveriş merkezinde üst üstte yaşanan yürüyen merdiven kazalarında biri çocuk diğeri genç iki kişi ölmüştü. Olay üzerine yürüyen merdivenler için özel önlemler alınmıştı.
Haberin fotoğrafları