kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'KIZIM TOPRAKTA SEN YAŞIYORSUN' Anne Nazmiye Yalçın, tahliye kararının ardından "Katil... Kızım toprakta sen yaşıyorsun" diye bağırdıktan sonra fenalaştı.

Sürücüye tahliyeye anne isyanı

Gülcan DEMİRCİ SABAH
Kızına çarparak ölümüne neden olan Faruk Kalkavan'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması, anneyi yıktı..
İstanbul'da Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Faruk Kalkavan (24) üç ay kadar önce Kadıköy O-1 Karayolu Acıbadem mevkisinde cipiyle, emniyet şeridinde otomobilini kontrol eden 29 yaşındaki moda tasarımcısı Sinem Yalçın'a çarparak ölümüne neden oldu.

21 YIL İSTENİYORDU
İki kişinin de yaralandığı kazadan bir gün sonra teslim olan İhsan Kalkavan'ın yeğeni Faruk Kalkavan, cezaevine konulup, hakkında 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan davaya Faruk Kalkavan ile Yalçın'ın annesi Nazmiye, babası Sinan ve kız kardeşi Didem ile taraf avukatları katıldı. Savcı, kefalet karşılığına Kalkavan'ın tahliyesini istedi. Mahkeme tahliye talebini görüşmek için ara verirken, Yalçın'ın kız kardeşi Didem ve annesi Nazmiye tahliye talebine tepki gösterdi. Fenalaşan anne hastaneye kaldırıldı. Mahkeme heyeti ara kararın ardından, dosyanın dönmesinin uzun zaman alacağından yükletilen suçun taksirli oluşu, delillerin toplanmış ve sanığın öğrenci ve belli ikamet sahibi olması nedeniyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Kalkavan'ın yurtdışına çıkışını da yasakladı.
Haberin fotoğrafları