kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BABACAN’DAN PETROL SİTEMİ Babacan, Maliki ve Zebari ile petrol ihalesine de değindi. "İlişkilerimizi zenginleştirmek istiyoruz ancak bazı adımlar bunu zorlaştırıyor. Örneğin TPAO’yu Irak’ın petrol listesinde görmek isterdik" dedi.

'PKK ortak düşmanımız'

DUYGU GÜVENÇ KUVEYT
Babacan, Rice ve Zebari görüşmesine PKK konusu damgasını vurdu. Türkiye, sonuç bildirgesine terör konusunda üstünde durduğu 3 maddeyi soktu.....
Kuveyt'in ev sahipliği yaptığı "Genişletilmiş Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı dün sona erdi... Türkiye ve Irak arasında başlayan yakınlaşma, 3'ncüsü Kuveyt'te yapılan Irak toplantısına damgasını vurdu. Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın ABD Dışişleri Bakanı Rice ve Irak Dışişleri Bakanı Zebari ile yaptığı üçlü görüşmede üç bakanın elleri birleşti. Ancak devam eden PKK terörü nedeniyle süren operasyonlar ve Irak'ın TPAO'yu petrol listesinden dışlaması gündeme damgasını vurdu.

TALABANİ: TÜRKİYE ÖNEMLİ
Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından üç dışişleri bakanı basın mensuplarına açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Rice, Irak'ın güvenli bir ülke olması ve güvenli sınırlara sahip olmasının önemini vurgulayarak, bu yöndeki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Türkiye ziyaretinin bölge için önemine de değinen Rice, Irak'ın teröristler için "barınak olamayacağını" belirtti. Rice, "PKK, Irak ve ABD'nin ortak düşmanıdır" derken, PKK'nın Irak'taki istikrarı ve çevre ülkelerdeki güvenliği olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

ZEBARİ RAHATSIZ
Zebari ise, "PKK terörist bir örgüttür" dedi, ancak sınır ötesi operasyonlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Irak'ın istikrarının bölge için önemini ve bu yönde yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Iraklı bakan "ehlen ve sehlen" diyerek Rice ve Babacan ile ellerini birleştirdi. El ele verilen fotoğrafın ardından yeniden söz alan Babacan, Türkiye'nin PKK ile mücadelede tüm enstrümanları kullandığını hatırlattı ve "Türkiye PKK ile tek yöntem ile mücadele etmiyor. Askeri, ekonomik, sosyal, ticari tüm enstrümanlar masada" dedi.
Haberin fotoğrafları