kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'li vekiller komutanlıkta

DTP Genel Başkanı Demirtaş'ın Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda görülen sahte rapor davasına DTP'li milletvekilleri büyük ilgi gösterdi..
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' ve "askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek'' suçlarından yargılanmalarına başlandı. Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'nda bulunan spor salonunda kurulan mahkemede görülen davanın ilk duruşmasına, sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma öncesinde avukatların üstlerinin aranması tartışma konusu oldu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca açılan davanın iddianamesinde, DTP Genel Başkanı Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 72 kişinin, Askeri Ceza Kanunu'nun 81/1. maddesinde düzenlenen "askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçunu işledikleri belirtildi.

SIRRI SAKIK ALINMADI
Duruşmada sadece kimlik tespiti yapılarak iddianame okunabildi. Kimlik tespiti sırasında mesleğinin ne olduğu sorulan Demirtaş, "Politika dışında başka bir mesleğim yok'' diye yanıt verdi. Demirtaş'ı 5 avukat savunacak. Duruşmada, DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş, Ayla Akat Ata, Gülten Kışanak, Fatma Kurtulan, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Sevahir Bayındır, Pervin Buldan, bağımsız milletvekili Hamit Geylani ve bazı DTP yöneticileri, eski DEP milletvekili Selim Sadak ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Feleknaz Uca hazır bulundu. Bu arada, duruşmaya izleyici olarak katılmak isteyen DTP milletvekili Sırrı Sakık, partisi için ayrılan 10 kişilik izleyici kontenjanının dolması nedeniyle nizamiyeden içeri alınmadı.
Haberin fotoğrafları