kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, "Birileri CHP'ye çamur atmak istiyor. Bu konu 1 yıl önce tartışıldı. CHP, yasal çerçevede ödeme yaptığını ifade etti" dedi.

CHP hesapları mahkemede

Ersan ATAR / ANKARA
CHP'nin Kanaltürk'e verdiği 4.1 milyon YTL'lnin 3 milyon YTL'lik bölümünü belgelendirmediği iddiası kesin hesap incelemesinde netleşecek..
CHP'nin Kanaltürk televizyonuna verdiği öne sürülen 4 milyon 102 bin YTL'lik paranın yaklaşık 3 milyon YTL'lik bölümünü belgelendirmediği iddiasının Anayasa Mahkemesi'nde rutin "kesin hesap incelemesi" sırasında inceleneceği belirtildi. Yüksek Mahkeme, yasaya aykırılık tespit ederse faturalandırılmayan miktar Hazine'ye geçiyor ve parti yöneticilerine ceza davası açılıyor. Parti hakkında kapatma davası açılaması ise söz konusu değil. Dün bazı basın organlarında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, CHP'nin Kanaltürk'e 4 milyon 102 bin 109 YTL para aktardığı bilgisini içeren 2007 tarihli raporu gündeme geldi. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderilen bu rapordaki bilgilere göre, EFT yöntemiyle aktarılan bu paranın sadece 1 milyon 180 bin YTL'si fatura edilmişti. Geri kalanının belgelendirilemediği belirtilmişti. Rapor, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi partiler kesin hesap incelemeleri sırasında ele alınacak. Rapordaki iddiaların doğru olduğu bu inceleme sırasında tespit edilirse faturalandırılmamış miktar Siyasi Partiler Kanunu'na göre Hazine'ye irat kaydedilecek ve yasaya aykırı bağış nedeniyle siyasi parti temsilcilerine 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.