kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anne ile oğula yeniden gözaltı

Deniz DER?N SABAH
Nihal Işık ile Necmi Işık'ın ilk eşinden olan oğlu Eşref Işık dün sabah gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak ikili dün akşam tekrar gözaltına alındı..
İstanbul Çatalca'ya bağlı İnceğiz köyünde 7 gün önce kaybolan ve önceki gün cesetleri bulunan Necmi Işık ve oğlu Aygah (12) dün toprağa verildi. Cesetlerin bulunmasından sonra jandarma, Necmi Işık'ın eşi Nihal Işık ve Necmi Işık'ın ilk evliliğinden olan 2 oğlu da dahil 10 kişiyi gözaltına aldı. Nihal Işık ve Necmi Işık'ın 2 oğlu dahil 9 kişi, sorgularının ardından dün sabah serbest bırakıldı. Ancak anne Işık ile Necmi Işık'ın ilk evliliğinden olan oğlu Eşref Işık cenaze töreninden sonra dün akşam tekrar gözaltına alındı. Necmi Işık'ın çiftliğinde bir ay önce işe başlayan Türkmenistan asıllı Murat isimli zanlının sorgusunun sürdüğü belirtildi.

'KATİLLER ARAMIZDA'
Savcı dün, gözaltında bulunan Murat isimli kişiyle birlikte çiftliğe gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada babanın boynuna ip bağlandıktan sonra 25 bıçak darbesiyle öldürüldüğü, oğlu Aygah'ın ise ellerinin arkadan iple bağlandıktan sonra foseptik çukura atıldığı tespit edildi. Cenazede sinir krizleri geçiren Nihal Işık "Katiller aramızda" diye feryat etti. Öte yandan köyün en geniş arazilerine sahip olan Necmi Işık'ın babasından kalan malları, kaybolmadan 15 gün önce kardeşleriyle resmen paylaştığı öğrenildi. Necmi Işık'ın bir yakını, yıllardır kardeşler arasında mal paylaşımına gidilmediğini, cinayetlerden hemen önce böyle bir mal paylaşımının akılları kurcaladığını söyledi. Necmi Işık'ın komşuları, çiftlikte 20'ye yakın köpek olduğunu ve aile haricinde hiçbir yabancıyı çiftliğe sokmadıklarını söyledi.

BABASINI VE ÇİFTLİĞİ ÇEKMİŞTİ

Vahşi bir cinayete kurban giden Aygah Işık'ın 15 gün önce aynı kaderi paylaştığı babasının aldığı fotoğraf makinesiyle son görüntülerini çektiği ortaya çıktı. 12 yaşındaki çocuğun babasının yanı sıra, kaybolduğu gün çiftliği ve annesini de fotoğrafladığı belirlendi.
Haberin fotoğrafları