kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HER ŞEY İSTEDİĞİ GİBİ OLDU Kiliseye "Pirinç Orkestrası’nın" çaldığı parçalar eşliğinde ve yeşil balonların arasından geçerek getirilen Pippa’nın tabutu da yeşil bir örtüyle kaplıydı. Yeşil fularlar takan yüzlerce kişi Pippa’nın anısına hazırlanan yeşil bir kokteyli de tabutu başında şerefine kaldırdı.

Pippa yeşillerle sonsuzluğa gitti

Yasemin TAŞKIN SABAH-ROMA
Gebze'de öldürülen Pippa Bacca, binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene Milano Konsolosu Nihal Çevik de katıldı..
Gebze'de öldürülen İtalyan kadın sanatçı Pippa Bacca'nın cenazesi dün Milano'da binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. Asıl adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan, Bacca'nın cenaze törenine Milano Belediye Başkanı Letizia Moratti, Kadın ve Aile'den Sorumlu Bakan Barbara Pollastrini, bazı siyasiler, Türkiye'nin Milano Konsolosu Nihal Çevik ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katıldı. Beyaz bir gelinlikle, Milano'dan yola çıkıp, Balkanlar ve Türkiye üzerinden İsrail'e "barış ve dostluk" için otostop yapan Pippa Bacca'nın öldürülmesi, İtalya ve Türkiye'de derin bir üzüntüye yol açtı. Dün sabah, Milano'da Via Garibaldi'deki evinden cenazesi alınan Pippa Bacca'ya binlerce kişi son yolculuğunda eşlik etti. Annesi Elena Manzoni'nin isteği üzerine cenazeye katılanlar, Pippa'nın en çok sevdiği renk olan yeşili üzerlerinde taşıdılar.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Pippa'nın tabutunun üstüne de yeşil bir örtü serildi. Brera semtinde San Simpliciano Kilisesi'nde yapılan cenaze töreninde annesi Elena Manzoni, kızının başkalarına gösterdiği dostluk ve açılımın, hergün korunması ve hatırlanmasını istedi. Elena Manzoni ayrıca Türk halkı ve hükümetine gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti. Vasiyeti üzerine arkadaşları, Pippa'nın sevdiği şarkıları söyleyerek dans ettiler. Kilise'nin çıkışında Milano Belediye Başkanı'na yaklaşan iki Türk kadın Pippa'nın ölümünden 70 milyon Türk'ün nasıl utanç duyduğunu anlatırken, "Milano halkı bizden nefret etmesin" dediler. Başkan Moratti, "Utanmayın dünyanın her yerinde şiddet var" diye yanıt verdi. Kızının Nobel'e aday gösterilmesini isteyen Elena Manzoni, Nobel adaylığı için yüzlerce mektup aldığını" söyledi.
Haberin fotoğrafları