kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yargı kararına uymayan Vali TBMM yolunda

Yeni Haber
Osmaniye Valiliğinin, Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'nun binasını başka bir okula tahsis etmesinin ardından, bu uygulamaya yargı engeli geldi. Osmaniye Valisi'nin yargı kararına uymaması ise Meclis gündemine getirildi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bir valinin yargı kararına uymamasının nedenini sordu.

İLKÖĞRETİM BİNASI LİSEYE TAHSİS EDİLDİ, ÖĞRENCİLERİ YATILI OKULA GÖNDERİLDİ

Osmaniye Valiliği tarafından Osmaniye il merkezinde bulunan 446 mevcutlu Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'nun okul binası, 24 Kasım Anadolu Lisesi'ne tahsis edildi. İlköğretim okulunun öğrencileri ise Remzi Özer Yatılı İlköğretim Okulu'na nakil edilirken, bu işlemlere karşı, öğrenci velileri tarafından dava açıldı. Adana 1. İdare Mahkemesi'nde yürütülen dava sonucunda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Valiliğin bu karara itiraz etmesi üzerine ise Adana Bölge İdare Mahkemesi, valiliğin itirazını reddetti.

YARGIDAN TAHSİSE "YAPILAMAZ" KARARI

CHP Yalova Milletvekili İnce, Adana 1. İdare Mahkemesi ile Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararların Anayasa'nın 138. maddesinin "Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez" hükmü nedeniyle uygulanması gerektiğini belirtti. İnce, Osmaniye Valiliği tarafından bu kararın uygulanmadığı iddialarının doğru olup olmadığının yanıtlanmasını isterken, "Osmaniye'de hukukun işlememesinin gerekçesi nedir? Hukuk Devleti ve Anayasa'nın Osmaniye Valiliği tarafından açıkça ihlal edilmesi, Osmaniye'de kendisini hukukun, Anayasa'nın üstünde gören bir Valinin olduğunun göstergesi midir?" sorusuna yanıt istedi.

İnce, Anayasa'nın açık hükmüne rağmen, Osmaniye Valisi'nin mahkeme kararını uygulamaması ile ilgili olarak bir soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

OKULDA HALA DERS VERİLMİYOR

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan ANKA'ya yaptığı açıklamada, Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu'nun okul binasının 24 Kasım Anadolu Lisesi'ne tahsis edildiği ve öğrencilerinin de Remzi Özer Yatılı İlköğretim Okulu'na nakil edildiğini doğruladı. Ayan, söz konusu binanın Anadolu Lisesine tahsis nedeninin,ilköğretim ve lisenin birlikte olmasının "sakınca" olarak görülmesi olduğunu belirtti. Ayan, söz konusu yargı kararına uyduklarını savunurken, söz konusu öğrencilerin isterlerse eski okullarına dönebileceklerini söyledi. Buna karşın söz konusu okuldu hala ders verilmediği öğrenildi. Milli Eğitim Müdürü Ayan ise 15 öğrencinin gelmesi durumunda derslik açılabileceğini belirtti.

(ANKA)