kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP’LİLER ARAYA GİRDİ Kamer Genç’in kürsüden hükümet eleştirisi kavgayla sonuçlandı. Genç’in üzerine yürüyen AKP’lileri CHP’li vekiller engelledi.

Genel Kurul'da gergin dakikalar

Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, Genel Kurul'da sözlü tartışmaya giriştiği AK Parti'li bazı milletvekillerinin saldırısına uğradı. AKP'liler Genç'in üzerine yürüyüp tekme ve yumruk sallayınca araya CHP ve MHP'liler girdi. Tartışmalar kuliste de devam etti. Kamer Genç, Genel Kurul'da Türkiye ile Katar arasındaki anlaşmanın uygun bulunduğuna dair kanun tasarısının görüşmeleri sırasında söz aldı. Hükümeti eleştiren Genç, "Türkiye'deki soygun ortada. İşsizliğin boyutu ortada. Çankaya'ya çıkardığınız kişi, yeni uçaklar alarak bu ülkeyi yönetemez" diye konuştu. Genç'in sözlerine AK Parti'li milletvekilleri, "Doğru konuş" diye tepki gösterdi. Genç, konuşmasını "Hükümet sıralarında bir kişinin dışında kimse bulunmuyor. Nerede bu Bakanlar Kurulu üyeleri? Tayyip gelsin karşımda konuşsun. Ben ona gerekli dersi veririm" diye sürdürünce tansiyon iyice yükseldi. TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, birleşime ara verdi. Bu sırada AK Parti Burdur milletvekili Bayram Özçelik, Genç'in yanına giderek, "Senin işin gücün provokatörlük. Yılların geçmiş, ama boş adamsın" diye tepki gösterdi. AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan ve AK Parti Manisa milletvekili İsmail Bilen'in de Kamer Genç'in üzerine yürüyerek yumruk atmaya çalıştığı görüldü.

'LİNÇ ETMEK İSTEDİLER'
Araya CHP Giresun milletvekili Eşref Karaibrahim ve MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak girdi. Genç'in üzerine yürümek isteyen bazı AK Parti'li vekilleri de MHP, CHP ve diğer AK Parti'li vekiller engelledi. Genç, bazı CHP'li vekiller tarafından kulise çıkarıldı ancak tartışma burada da sürdü. CHP'liler Genç'in etrafını sararak olası kavgayı önlemeye çalıştı. AK Parti'li vekillerin muhalefet kulisinden ayrılmaları üzerine tartışma sona erdi. Genç, "Linç etmek istiyorlarsa etsinler. Benim bir canım var" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları