kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSTANBUL’UN TARİHİ YAPISI Kasımpaşa’daki Çorlulu Ali Paşa Camisi’ndeki yangına tersane ve çevre itfaiyeleri müdahale etti

932 yıllık caminin onarım sırasında çatısını yaktılar

Mustafa KAYA / SABAH
İ076'den beri ayakta olan Çorlulu Ali Paşa Camisi'nin yapılan tamirat sırasında çatısı alev aldı. Kaynaktan çıkan yangında tarihi caminin ahşap bölümleri tutuştu..
İstanbul'un en önemli tarihi camilerinden biri olan Çorlulu Ali Paşa Camisi'nin, çatısındaki izolasyon çalışması sırasında çıkan yangın korku yarattı. Zamanında müdahaleyle 1076 yılından bu yana ayakta olan tarihi cami, yanmaktan kurtuldu. Alevlere ilk müdahale eden 2 tersane işçisi ise dumandan etkilendi. Beyoğlu Kasımpaşa'daki Camialtı Tersanesi yanında yer alan ve Sadrazam Çorlulu Ali Paşa tarafından yaptırılan tarihi Çorlulu Ali Paşa Camisi'nin çatısında, yağmur nedeniyle sızıntı meydana geldi. Bunun üzerine Çorlulu Ali Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, çatıda izolasyon çalışması yaptırmaya karar verdi.

ÇATIDA ÇALIŞMA
Dün sabah saat 11.30 sıralarında izolasyon çalışmasına başlayan işçiler ilk olarak çatıdaki kiremitleri değiştirmek istedi. Ancak kaynak sırasında çatıdaki ahşap bölümler tutuştu. Yükselen alevlere ilk olarak bitişikte bulunan tersanenin itfaiye görevlileri müdahale etti. Hortumla su çekilerek alevler kontrol altına alınmak istendi. Bu sırada itfaiye işçileri Ali Gel ve Erol Büyükan yoğun dumandan etkilendi.

İTFAİYE ERİ HASTANEDE
Olay yerine Şişli ve Beyoğlu İtfaiye Amirliği'ne bağlı ekipler ile sağlık görevlileri sevk edildi. İtfaiye erleri tarafından alevler diğer bölümlere sıçramadan söndürüldü. Ali Gel ile Erol Büyükan'a ise ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan sağlık görevlileri yaptı. Ali Gel daha sonra Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye eri Ali Gel'in genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yangın nedeniyle tarihi caminin çatısında maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili polis soruşturma başlattı.
Haberin fotoğrafları