kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İSVİÇRELİLER DENEYDE KARARLI... Alman bilim adamının görüşüne katılmadığını belirten CERN Sözcüsü James Gilies, "Uzun süredir araştırıyoruz. Deneyin güvenli olduğundan şüphemiz yok" dedi.

Şok iddia: Dünyanın 50 ay ömrü kaldı

FRANKFURT
Alman bilim adamı Prof. Rössler'e göre, CERN Araştırma Merkezi'nde yapılacak deneyde ortaya çıkacak olan suni kara delik, 50 ay içinde dünyayı yok edecek..
Almanya'nın Tübingen Üniversitesi profesörü Otto E. Rössler, İsviçre'nin Cenevre kentindeki CERN Araştırma Merkezi'nde bu yılın haziran ayında yapılacak deneyde yaratılacak suni kara deliğin, 50 ay içinde dünyayı yok edeceğini savundu. İsviçreli bilim adamları, 27 kilometre uzunluğunda çember şeklindeki tünelde maddenin yapısını anlamak için proton demetlerini vakum altında ışık hızına yakın bir hızda çarpıştıracaklar. Her saniyede 600 milyon çarpışma meydana gelecek.

EN YÜKSEK ÇARPIŞMA ENERJİSİ
Sistem, süper iletken teknolojisi kullanarak mutlak sıfırın hemen üstünde -271 derecede çalışacak. Bu, dünyada erişilmiş en yüksek çarpışma enerjisi olacak. Bilim adamları bu sayede, maddeyle ilgili bugüne kadar bilinmeyenleri gün ışığına çıkarmayı umuyor. İşte bu deneyler sırasında oluşacak kara deliklerin kontrolden çıkabileceği iddiasını ortaya atan Prof. Dr. Rössler, bütün insanlığın büyük bir tehlike altında olduğunu söyledi. Bild gazetesine konuşan Rössler, "Eğer kara delik dengede tutulamazsa, hesaplamalarıma göre 50 ay içinde dünyamızı yutacak: Dünyanın ağırlığı minicik bir noktada yoğunlaşacak" dedi.