kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Babacan AK Parti'nin hazırlıklarını anlattı

Yeni Haber
İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Ali Babacan,
hükümetin, parti kapatmayı zorlaştıracak yasa da dahil olmak üzere "diğer acil konuları" içeren bir paketi sunmak için karar aşamasında olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'deki insanların yeni bir düşünce tarzına sahip olması gerektiğini söyledi.

Babacan, İngiliz The Financial Times (FT) gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Babacan, Avrupalı çevrelerin eleştiri oklarına hedef olan TCK'nin 301. maddesinin gelecek hafta değişebileceğini söyledi. Buna ek olarak Babacan, asıl zorluğun elitlerin tavırlarını değiştirmek olduğunu vurguladı. Babacan, elitlerin "diğer yasalarla insanlara zor anlar yaşatabileceğinin" altını çizdi. Babacan, "Aynı polisler ve yargıçlar görevde. Zihinsel bir değişimden geçmemiz gerekiyor. İnsanlar yeni bir düşünce tarzına sahip olmalı." şeklinde konuştu. "Bu değişim bir gecede olmaz" diyen Babacan, "Güç, belli bir kesimin elinden halka geçiyor. Bazı çevreler, imtiyazlarını kaybedecek. Süreç zorlu. Kolay değil." şeklinde konuştu. Türkiye'de karşılarına çıkan ve Avrupa'daki bazı başkentlerin oluşturdukları sorunlara rağmen hükümetin kararlı olduğunu vurgulayan Bakan Babacan, "Birşey kaybetmeyeceğiz. Türkiye'deki insanların hayat kalitesi artacak." ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET KARAR AŞAMASINDA

Bakan Babacan, hükümetin, parti kapatmayı zorlaştıracak yasa da dahil olmak üzere "diğer acil konuları" içeren bir paketi sunmak için karar aşamasında olduğunu söyledi. Bu şekilde yargının "karar vermek için yeni bir yasal çerçeveye" sahip olacağını ifade ederek, "Yasal çerçeveyi daha iyi tanımlayarak mahkemenin işini kolaylaştırabiliriz." dedi.
Bunun yanı sıra Babacan, AK Parti'yi kapatma davasının Türkiye'yi öngörülürlüğünü düşürdüğünü de kaydetti.

CİHAN