kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP ve AKP'nin inşaat kardeşliği'

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
CHP'li Meclis üyesi Nuhoğlu'nun kayınpederine ait Suadiye Oteli'ne yeni imar izni verildi. CHP'nin önce karşı çıktığı Ümraniye'deki bir vakıf inşaatına da onay çıktı..
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP ve AKP'nin inşaat kardeşliği'
Anayasa ve 301. madde konusunda sert tartışmalar yaşayan AKP ve CHP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda fire vermeden uzlaştı. İki ayrı inşaat izni aynı gün CHP'li ve AKP'li üyelerin oybirliğiyle çıktı.

YENİ EMSAL KARARI
İzinlerden biri Kadıköy'deki Suadiye Oteli ile ilgili... İstanbul Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Zafer Nuhoğlu'nun kayınpederine ait Suadiye Oteli yeniden yapılmak istendi. Burası "Az yoğunluklu konut alanı" olarak görünüyor ve "0.25 emsal" üzerinden arsaya en fazla 12.5 metre yüksekliğinde 3 kata kadar bina yapılabiliyor. Ancak sahipleri, plan değişikliği isteyerek alanın "Turizm tesis alanı"na dönüştürülmesini, "2.70 emsal" üzerinden yükseklik sınırı olmaksızın kat çıkılabilmesini talep etti. 14 Mart tarihinde toplanan İmar Komisyonu'nda 2 CHP'li üye ile 7 AKP'li üyenin tümü değişikliğe olumlu oy vererek Bostancı sahil şeridinin ilk yüksek yapısına izin verdi. Aynı gün komisyondan geçirilen ikinci dosya ise Ümraniye'de Gümüşsoy Sevim Vakfı'nın izinsiz başlamış ve kaba inşaatı bitmiş yapısıyla ilgiliydi. Vakıf, planlarda "Yurt alanı" olarak görünen arsanın "Özel sağlık tesisi alanı"na dönüştürülmesini, ve "2.5 emsal" üzerinden 5 kat yüksekliğe kadar inşaat yapabilme izni verilmesini talep etti. Daha önce reddedilen istek bu kez CHP'lilerin de olumlu oylarıyla kabul edildi.

BİR ANLAŞMA MI VAR?
Dosyalardan birinin CHP'li meclis üyesinin kayınpederine ait olması, diğerinin ise daha önceden komisyona gelip CHP'lilerce reddedilmesi "acaba iki dosyanın karşılıklı geçirilmesi konusunda anlaştılar mı" sorusunu gündeme getirdi. Belediye Meclisi'ne getirilen iki karardan Suadiye'deki ile ilgili olan oy çokluğuyla, Ümraniye'deki inşaat ise oy birliğiyle kabul edildi. Son sözü Başkan Kadir Topbaş söyleyecek.
Haberin fotoğrafları