kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çakıcı'ya Ergenekon'un mafya bağlantısı soruldu

Veli SARIBOĞA - Abdurrahman ŞİMŞEK
Yeraltı dünyasının ünlü ismi Alaattin Çakıcı, Ergenekon kapsamında 11.5 saat sorgulandı. Çakıcı'nın sorgusunun ilk bölümünün avukatsız ve 'sohbet havasında' geçtiği öğrenildi..
Ergenekon örgütüne yönelik yapılan soruşturma kapsamında yeraltı dünyasının önemli isimleri bir bir sorgulanıyor. Operasyon kapsamında tutuklanan emekli tuğgeneral Veli Küçük'te ele geçen Ergenekon yapılanmasına ait belgeler arasında mafyanın kontrolü için Ulusal Mafya Birliği kurulmasına yönelik bilgilerin yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturmasını bu yöne kaydırdı. Bu nedenle Ergenekon sorgusuna alınan son kişi ise Alaattin Çakıcı oldu. Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Çakıcı, dün saat 09.40'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Çakıcı adliyeye getirildiği sırada kardeşi Gencay Çakıcı da geldi.

ÇETECİLER SIRADA
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından saat 09.50'de Çakıcı'nın ifadesinin alınmasına başlandı. Öğlen verilen kısa yemek arasından sonra devam eden sorgu akşam saat 21.20'de sona erdi. Çakıcı'nın sorgusuna avukatları alınmadı. Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinin sorguları önce avukatsız, ardından da avukatlarının eşliğinde yapıldı. Daha önce Sedat Peker, Hadi Özcan, Yaşar Öz, Semih Tufan Gülaltay ve Durmuş Anucin'in sorgulamaları da aynı şekilde gerçekleşmişti. Çakıcı'nın 3 savcı tarafından yapılan avukatsız sorgusu akşam saatlerinde de devam etti. Ergenekon örgütünün yeraltı dünyası ile olan bağlantılarını araştıran Cumhuriyet Savcılığı Sedat Peker, Susurluk hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı (TİT)'nın kurucularından olduğu iddia edilen Semih Tufan Gülaltay ve çeteden tutuklu Mehmet Hadi Özcan'ın ifadelerini almıştı. Soruşturma kapsamında Veli Küçük ile gözaltına alınan Drej Ali lakaplı Ali Yasak savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Sami Hoştan ise Ergenekon örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konmuştu.