kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Önceki gün yakalandığında sakalını kesmişti. Alnındaki dövme duruyordu.

Üniversiteye sokan ve yönlendiren kim?

Yusuf DALAMAN Recep AKTEPE / SABAH
Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylardan 5 gün sonra yakalanan tahrikçi Ömer Ulusoy'un sorgusu sürüyor. Vali Yüksel, "Üniversiteye nasıl, neden gitti, kimler yönlendirdi, teşvik ve tahrik edenler kim, araştırılıyor" dedi..
Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da çıkan olaylarda öğrencilerin üzerine ateş açan Ömer Ulusoy'un Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgusu çok yönlü olarak sürüyor. Şarampol Polis Merkezi'ne gelerek silahıyla birlikte teslim olduğu iddia edilen Ömer Ulusoy'un yakalandığını söyleyen Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi.

VALİ 'YAKALANDI' DEDİ
Vali Yüksel, Ömer Ulusoy'un saat 23.15 sıralarında Üçgen Mahallesi'ndeki Beş Şehitler Parkı'nda görülerek yakalandığını söyledi. Ulusoy'un yakalandığında sakallarını kesmiş, üzerinde eşofman bulunduğunu bildiren Yüksel, halen Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgusu devam eden zanlının, öğrencilerin üzerine ateş açtığı 9 mm.'lik tabanca ile 4 mermi ele geçirildiğini söyledi. Ulusoy'un Cumhuriyet savcıları nezaretinde sorgusunun sürdüğünü belirten Yüksel, "Ömer Ulusoy çok yönlü soruşturuluyor. Bundan önceki suç kayıtları dahil tüm bağlantıları araştırılıyor. Üniversiteye nasıl, neden gittiği, kimler tarafından yönlendirildiği araştırılıyor. Polisimiz, olaylara karışanları, teşvik ve tahrik edenleri belirleyebilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.

REKTÖRE TEPKİ
Olayların ardından yapılan iki yazılı açıklamada kaosa izin verilmeyeceğini ifade ettiklerini belirten Vali Yüksel, Ömer Ulusoy'un yakalandığını konu ile ilgili daha fazla açıklama yapılmayacağını söyledi. Yüksel, "Antalya polisi görevini yapmıştır. Bana göre herkesin görevini nasıl daha iyi yapacağı konusunda yeniden durum muhakemesi yapması gerekir" dedi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın "Endişeleniyorum" sözlerini de üstü kapalı eleştiren Vali Yüksel, "Ben ya da bir başkası endişelendiğini söyleyemez. Halkı korkuya sevk edemez" dedi. Yüksel, polis, jandarma, Sahil Güvenlik ve Milli İstihbarat Teşkilatı personelinin tamamının katılımıyla koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti ve Antalya merkezde mahalle mahalle çalışma yaptıklarını söyledi. Emniyet'e teşekkür eden Yüksel, Ulusoy'u yakalayan polislerin nasıl ikramiye alacağı konusunu kendisinin bilmediğini belirterek, "Ama benim bu aşamada onlara yapacağım tek şey onları alınlarından öpmektir'' dedi.

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Vali Yüksel, AÜ ve Antalya genelinde gençlerin birbirine saldırması, kutuplaşma ve kaos yaratılması ortamına asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Yüksel, öğrencilere de seslenerek, "Sizlere olan görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz. Devlete ve kendinize güvenin. Öğreniminize huzur ve sükûnet içinde devam ediniz'' diye konuştu. Olaylardan sonra yurtta kalanların sayısının 600'e kadar düştüğünü belirten Yüksel, öğrencilerden bir bölümünün geri döndüğünü kaydetti. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce dağıtılan bilgi notunda, 34 yaşındaki Ömer Ulusoy'un, polisin üç günlük aramaları sonucu Şarampol semtinde yakalandığı belirtildi. Ömer Ulusoy'un üzerinde 9 milimetre çapında 14'lü tabir edilen Browning marka bir tabanca ve bu tabancaya ait boş şarjör ele geçirildiği bildirildi. Ulusoy'un üzerinde çıkan silahın olaylarda kullandığı silah olup olmadığına ilişkin tespitlerin polis kriminal laboratuvarında yapılan incelemeyle anlaşılacağı öğrenildi. Ulusoy'un poliselere gösterdiği çöp konteynırında 4 fişek bulunduğu da ifade edilirken, fişeklerin kriminal incelemeye alındığı bildirildi. Öte yandan, Ulusoy'un, kaçtıktan sonra bir süre Konyaaltı Uncalı bölgesindeki ormanlık alanda saklandığı belirtildi. Ulusoy'un sorgusu sürerken, Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan 2 öğrenci daha gözaltına alındı.
Haberin fotoğrafları