kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Çiçek'ten Bakü'deki şehitliğe karanfil
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, iki günlük resmi ziyaret için gittiği Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrini ve ülkenin bağımsızlığı için şehit olanların anısına dikilen Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret ederek buradaki Ebedi Meşale anıtına çelenk koydu. Bakan Çiçek daha sonra Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti. Çiçek, şehit askerlerin isimlerinin yer aldığı plaketlere karanfil bıraktı. Devlet Bakanı Çiçek şehitliklerdeki ziyaretlerinden sonra Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Alevi köyüne imama DTP'den tepki geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Alevi köylerinden Uzundal ve Yenidoğdu köylerine, istek olmamasına karşın imam atadı, ancak imamlar geçici görevle başka yerlere gönderildi. DTP Tunceli milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli'nin Hozat ilçesi Uzundal ve Yenidoğdu Alevi köylerine imam atanmasına tepki göstererek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Halis, Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'na "Alevi köylerine Sünni imam ataması kararını hangi kurum, hangi gerekçe ile vermiştir?" diye sordu.

Kargo uçağı düştü 8 mürettebat öldü

Antalya'ya gitmek üzere kalkan Moldova uçağı düştü. Sovyet yapımı kargo uçağının, Moldova'nın Chisinau havaalanında kalkıştan hemen sonra yere çakıldığı ve 8 kişilik mürettebattan kurtulan olmadığı bildirildi. Moldovalı yetkililere yakın kaynaklar, eski Sovyetler Birliği'nde en çok kullanılan AN-32 tipi kargo uçağı, Antalya'ya gitmek üzere havalandıktan sonra acil iniş yapmaya çalışırken yere çakıldığını belirtti. Rus medyasında yer alan haberlerde bir Sudan şirketine ait olan kargo uçağındaki mürettebatın tamamının Moldovalı olduğu kaydedildi.