kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

400 kilogramlık eroin bez torbalarla taşındı
Edirne ve Sakarya jandarma komutanlıkları ekiplerince Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir tırdaki zeytin paketlerinin arasında 400 kilogram eroin ele geçirilmesiyle ilgili 1 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, jandarma ekiplerince Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7 Nisan'da narkotik dedektör köpekleri ve x-ray cihazıyla yapılan aramada bir çekici ile bir tırda 400 kilogram eroin ele geçirilmesiyle ilgili olarak sürücü C.Y. tutuklandı. H.Ç. ve B.Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eroinler jandarma tarafından torbalarla taşındı.

Kemal Ilıcak mezarı başında anıldı
Tercüman gazetesinin kurucusu Kemal Ilıcak, vefatının 15'inci yılında meslektaşları ve aile fertlerinin katıldığı bir törenle anıldı. Edirnekapı Sakızağacı mezarlığındaki törene katılan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Ilıcak'ın genç gazeteciler tarafından örnek alınması gereken bir şahsiyet olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Tam bir fakir babasıydı. Kimseyi eli boş çevirmez, iş isteyen her basın mensubuna iş verdiği gibi çalışanların toplu sözleşmesini de diğer işverenlerden önce imzalardı."

ÖSS için rekor başvuru şaşırttı
Liselerin 4 yıla çıkarılması nedeniyle bu yıl genel liselerin mezun vermeyecek olması ÖSS başvurularını etkilemedi. Lise son sınıf düzeyinde yaklaşık 400 bin öğrencinin sınava girmeyecek olmasına karşın 1 milyon 643 bin kişi ÖSS'ye başvuru yaptı. Sayının beklentinin aksine çok yüksek olmasında daha önce sınava girmiş ama kazanamamış mezunların, "Şansım artacak" düşüncesi etkili oldu. Her yıl son sınıf düzeyinde yaklaşık 700-800 bin öğrenci başvuru yapıyordu. Ancak genel liseler bu yıl mezun vermeyeceği için başvuru sayısının yüzde 25 azalması bekleniyordu.
Haberin fotoğrafları