kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üniversiteyi kurmaya hazırlanan cemaat, 2006’daki karikatür krizinde ülke çapında Danimarka ürünlerinin satışının boykot edilmesinde de öncü olmuştu.

Kopenhag'a İslam Üniversitesi geliyor

Sadi TEKELİOĞLU / KOPENHAG
Hz. Muhammed karikatürlerine karşı eylemlerin öncüsü olan cemaat, hükümetten izin almadan üniversite kuruyor. Öğretim görevlileri de Mısır'ın ünlü kurumu El Ezher'den getirilecek..
Danimarka'da Arap kökenli Müslüman göçmenleri çatısı altında toplayan "Danimarka Müslüman Cemaati" üniversite kuruyor. Hz. Muhammed karikatürlerine karşı eylemler başlatmak üzere Ortadoğu ülkelerine ziyaretler gerçekleştiren dernek bu girişimini Danimarkalı kurum ve kişiyle ilişki kurmadan gerçekleştirecek.

'İZİN ALMAMAKTA SORUN YOK'
Mısır'daki El Ezher Üniversitesi öğretim üyelerinin görev yapacağı kurumda, ilahiyatın yanı sıra ekonomi, hukuk ve güvenlik politikası dersleri de verilecek. Danimarka Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Danimarka-Mısır Diyalog Enstitüsü Müdürü Rasmus Alenius Boserup, cemaatin El Ezher ile işbirliğine gitmesinde bir sakınca görmediklerini, izin almamış olmalarının da bir sorun teşkil etmeyeceğini söyledi. Danimarka'da 350 bin civarında Müslüman kökenli göçmen bulunuyor. Son yıllarda İslamiyeti seçen Danimarkalı sayısı da 5 bini geçmiş durumda.