kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Türkiye, bölge üssü oldu ciro 1 milyar doları bulur'

LG Electronics Türkiye Başkanı Kim "Cezayir, Mısır, İsrail, Tunus, Lübnan Libya, Suriye ve Fas gibi ülkeler artık Türkiye'ye bağlı çalışacak" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Türkiye, bölge üssü oldu ciro 1 milyar doları bulur'
LG Electronics Türkiye Başkanı Christopher Kim, LG Electronics'in Türkiye'deki toplam cirosunun 2007'de yaklaşık 250 milyon dolara ulaştığını belirterek, "LG Türkiye olarak ciromuzu 2008 yılında ikiye katlayarak 500 milyon dolara çıkarmayı, 2009'da 750 milyona ve 2010'da ise 1 milyar dolara yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi. .Christopher Kim, LG Türkiye'nin "LGETK" Marka tanıtım töreninden sonra düzenlenen basın toplantısında, LG Electronics'in, Türkiye'deki faaliyetlerini 1984 yılından bu yana bir irtibat ofisi üzerinden yaptığını belirterek, LG ürünlerinin Türkiye'de bugüne kadar yerli distribütörler aracılığıyla dağıtıldığını söyledi. LG Dünya Kurumsal Ofisinin aldığı kararla, bu ay itibariyle ''LG Electronics Türkiye'' olarak faaliyete başladıklarını ifade eden Kim, LG Electronics Türkiye'nin artık, Türkiye'ye bağlı faaliyet gösteren 8 ülkenin sorumluluğunu aldığını vurguladı.

LG'DE 8 ÜLKE BAĞLANDI
Christopher Kim, Türkiye'nin bölgesel bir misyona sahip olduğuna işaret ederek, Cezayir, Mısır, İsrail, Lübnan, Libya, Fas, Suriye ve Tunus gibi ülkelerin artık Türkiye'ye bağlı olarak faaliyetlerini sürdüreceğini, Türkiye'nin bütün pazarlama stratejisini tespit eden bir merkez konumunda olacağını dile getirdi.

KİM: LÜKSTE İDDİALIYIZ
Christopher Kim, Türkiye'deki misyonlarının, LG'yi pazarda lüks bir marka olarak konumlandırmak olduğunu ifade ederek, bu yılki hedeflerine de değindi. Kim, farklı ürün kategorilerindeki 2008 yılı pazar paylarını GSM'de yüzde 10, FPD'de yüzde 15, IT Monitörde yüzde 25, Notebook'ta yüzde 10 ve Optik Veri Depolama Cihazında yüzde 50 olarak artırmaya hedeflediklerini anlattı.