kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
V.İ. bu fotoğrafla zihinlere kazındı.

Kan davası yetimi 60 çocuğa burs

Neslihan ÖZBOZKURT / SABAH
Tarsus'ta kan davalıları tarafından öldürülen 5 kardeşin yetim 60 çocuğuna Başbakan'ın talimatıyla eğitim yardımı yapılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kan davası yetimi 60 çocuğa burs
Tarsus'ta kan davası nedeniyle öldürülen 5 kardeş arkasında 60 yetim çocuk ve 5 dul eş bıraktı. Kaymakam Abdulhamit Erguvan, babasının cesedi başında ağlayıp, feryat eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından ilgilendiği ilkokul 4. sınıf öğrencisi V.İ.'nin yanı sıra yetim kalan diğer çocuklar için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Buna göre çocuklara ilk aşamada psikolojik destek sağlanacak, ardından eğitimlerini sürdürmeleri için çalışma yapılacak. "Bu kan davası değil, katliamdır" diyen Erguvan, "Öldürülenlerin 60 çocuğu var. Sadece 22'si okula gidiyor. Bir kısmının yaşı küçük. Yaşı 7'nin üzerinde olan ve okula gitmeyenlerin sayısı çok fazla. Öncelikle psikolojik destek, daha sonra ise bu çocukların eğitimi üzerine çalışmalarımız olacak" dedi.

"RÖVANŞI OLMAMALI"
Erguvan, şöyle devam etti: "Olay çok taze, projelerimizi biraz acıları yatışınca uygulayacağız. Bizim korktuğumuz bu işin devamının yaşanmaması. Bu işin rövanşı olmamalı. Olmaması için her türlü tedbirleri almış durumdayız. Ama yine de korkuyoruz."