kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müjdat Gezen Trabzon'da sahnelenen 'Düğün ya da Davul' oyunundaki cümlelerin değiştirilmesi istemi karşısında olayı protesto etmek için ödenek yardımını kabul etmemişti.

Küçük protestom bir sürü işe yaradı

ANKA
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın devlet yardımını kabul etmeyerek geçen hafta tartışma yaratan Gezen gelişmelerden memnun: Para çocuklara verilmiş. Küçük protestom bir sürü işe yaramış!..
Müjdat Gezen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel tiyatrolara yaptığı devlet yardımı kapsamında kendisine verilen 30 bin YTL'yi reddedince Bakanlık parayı çocuk tiyatrolarına dağıtılacağına karar vermişti.

Bu harika oldu!
Usta tiyatrocu, paranın başta Bademler Köyü olmak üzere, amatör ve geleneksel tiyatrolarla çocuk tiyatrolarına gidecek olmasını güzel bir haber olarak değerlendirdi: "Bakanlık harika bir şey yaparak parayı benim çok sevdiğim İzmir Bademler Köyü Tiyatrosu'na, amatör tiyatrolara ve yıllardır dersini verdiğim Geleneksel Türk Tiyatrosu'na vermiş. Benim küçük protestom bir sürü işi yaramış." Öte yandan Gezen, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Trabzon Devlet Tiyatrosu'yla ilgili yaptığı açıklamaya da sert yanıt verdi. Bakanlığın Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncularının senaryo dışına çıkmasını saygısızlık olarak nitelendirmesi üzerine Gezen, "Bilmedikleri işlere karışmasınlar. Bana mesleğimi öğretmesinler" diye konuştu.