kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Solaryumla kanser bir yılda 4 kat arttı

DIŞ HABERLER
İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, solaryum insanların cilt kanserine yakalanma riskini yüzde 75 oranında artırıyor..
İngiliz Kanser Araştırma Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre, solaryuma giren insanların cilt kanserine yakalanma riskinin yüzde 75'e kadar yükseldiği iddia edildi. Solaryumun UV ışınları yüzünden cilt kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğu biliniyordu. Ancak yapılan son araştırmalara göre, solaryum nedeniyle cilt kanserine yakalananların sayısı geçtiğimiz yıla göre tam 4 kat arttı.

ÖNLEM ALINACAK
Uzmanlar yapay ışınların özellikle 10 dakikadan sonra deriye çok fazla zarar verdiğini söyledi. Ayrıca solaryuma girenlerin yaşlarının oldukça küçük olduğu tespit edildi. Hükümet özellikle gençlerin solaryuma girmelerini engelleme konusunda önlemler almayı planlıyor.

BİN 800 KİŞİ ÖLDÜ
Uzmanlar bronz bir ten için gençlerin hayatlarını tehlikeye attıklarını görmeleri gerektiği söylerken, araştırmayı yürüten Mike Richards gençlerin solaryum konusunda çok bilgisiz olduklarını ve solaryum merkezlerine gitmeden önce bilgilendirilmeleri gerektiğini belirtti. Richards, "İnsan daha iyi görünme uğruna tüm yaşamını tehlikeye atmamalı" ifadesini kullandı. Geçen yıl İngiltere'de cilt kanserine yakalanan 9 bin kişiden bin 800'ü öldü.