kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bankamatikte bir dram yaşanıyor...

Erdoğan YAPIK / SABAH
Kirayı ödeyemediği için 3 çocuğuyla evden atılan, eşyalarına haciz gelen Meral ailesi, gecelerini bankamatikte geçiriyor..
İstanbul'da, Ümraniye Belediyesi'nin hemen yanı başındaki bankamatikte bir aile dramı yaşanıyor. Sivas'ın Suşehri ilçesinden 15 yıl önce İstanbul'a gelen Nuriye-Hüseyin Meral çifti, Ümraniye'de, Kazım Karabekir mahallesindeki evde, çocukları 14 yaşındaki Yıldıray, 11 yaşındaki Kevser ve 7 yaşındaki Bekir ile birlikte yaşıyordu. Ancak baba Hüseyin Meral işsiz kalınca, geçim sıkıntısı daha büyük bir dert halini aldı. Bir sene kiralarını ödeyemeyen Meral ailesi, en sonunda ev sahipleriyle icralık oldu. Eşyalarına icra memurları tarafından el konulurken, Meral ailesi kendilerini bir anda sokak ortasında buldu. Kendilerine sığınacak bir yuva bulamayan Meral çifti, üç çocuğuyla birlikte Ümraniye Belediyesi'nin hemen yanındaki bir bankamatiğe sığındılar. İki geceyi burada geçiren Meral ailesi daha sonra, Ümraniye Belediyesi tarafından bir pansiyona yerleştirildi. Meral çifti pansiyonda 3 çocuğuyla birlikte bir çıkış yolu ararken, aile, yalnızca 6 gün kaldıkları pansiyondan da çıkartıldı. Gidecek yeri olmayan Meral ailesi, çareyi, daha önce iki gece geçirdikleri bankamatiğe dönmekte buldu. 38 yaşındaki baba Hüseyin Meral gece gündüz ailesini kurtarmak için iş ararken, eşi ve üç çocuğu geceleri bankamatikte geçiriyor, gündüzleri ise park ve bahçelerde dolaşıyor.

"SICAK BİR YUVA İSTİYORUZ"
40 yaşındaki anne Nuriye Meral, çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırdıklarını, ev sahiplerinin kendilerine hiç yardım etmediğini anlatıyor. Nuriye Meral, "Bir kaza geçirdim. Ayağımı tam olarak kullanamıyorum. Eşim işsiz" diyerek gözyaşlarına hâkim olamıyor. Meral ailesinin, Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu'nda okuyan üç çocuğundan Kevser de, yaşadıklarından dolayı okula ara vermek zorunda kaldığını anlatarak, "Arkadaşlarımı ve okulumu çok özledim. Babam gecenin geç saatlerinde bile bize yiyecek bulmak için gidiyor. Buradan kurtulmak istiyoruz" diyor.
Haberin fotoğrafları