kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sırt çantası polis tarafından götürüldü.

Her tarafımız el bombasıyla dolu

Ferit ZENGİN- Önder ŞUŞOĞLU- Müslim SARIYAR
Malatya'dan İstanbul otobüsüyle gönderilen sırt çantasında seri numaraları silinmiş 5 el bombası, TNT kalıbı ve 56 adet Kalaşnikof marka silaha ait mermi bulundu..
Malatya'dan bir yolcu otobüsüne 'emanet' olarak verilen sırt çantasından cephane çıktı. Uyuşturucu ihbarı üzerine otobüs firmasının bürosuna baskın yapan narkotik timleri emanet bölümünde tutulan sırt çantasında 5 adet el bombası, bir 3 TNT fünyesi, 56 marka adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mermi buldu. Seri numaralarının silindiği belirlenen el bombalarından ikisinin Alman, üçünün ise MKE yapımı olduğu belirlendi. Sırt çantasını alacağı bildirilen kişi İstanbul'da yakalanırken Malatya'da da otobüse veren ve kimlikleri belirlenen iki kişi gözaltına alındı.

MALATYA'DAN GÖNDERİLDİ
Dün sabaha karşı 155 Polis İmdat'a yapılan ihbarda Malatya'dan önceki gün saat 17.00'de hareket eden Muzaffer Turizm'e ait bir yolcu otobüsüyle uyuşturucu gönderildiği bildirildi. Otobüs, dün saat 05.00 sıralarında İstanbul Esenler Otogarı'na giriş yaparken polis de operasyon için harekete geçti. Yolcusuz bagajların 'emanet' bölümüne alınmasının ardından narkotik timleri, şirketin yazıhanesine baskın düzenledi. Buradaki bagajları tek tek açarak uyuşturucu arayan polis, bir sırt çantasında 5 adet el bombası, bir TNT fünyesi ile Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait 56 mermi buldu. Uyuşturucu ise çıkmadı.

TERÖR POLİSİ TESLİM ALDI
Cephanelik gibi çantaya el konulurken soruşturmayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı. Yapılan ilk incelemede seri numaralarının silindiği belirlenen el bombalarından ikisinin Alman, üçünün ise Makine Kimya Enstitüsü (MKE) yapımı olduğu ortaya çıktı. Polis, el çantasını Malatya'dan otobüse veren 2 kişi ile İstanbul'dan teslim alacağı bildirilen bir kişinin kimliğini belirledi. Teslim alacak kişi, dün öğle saatlerinde İstanbul'da gözaltına alındı. Polis, diğer iki kişiyi arıyor.