kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayat bana limon verdi ben de limonata yaptım

BAŞAK ÇOKAN
Bir dönemin çocuk oyuncusu İlker İnanoğlu sinemadan hiç kopmadı. Şimdi 'Arka Sokaklar' dizisinde komiser rolüyle yer alan ve yaşadığı aşklarla çok konuşulan İnanoğlu hayatın ona sunduğu nimetlerin farkında olduğunu söylüyor..
Önce 'Yumurcak' filmleriyle sonra da yaşadığı birbirinden ünlü aşklarla gündeme gelen İlker İnanoğlu henüz altı yaşındayken Antalya Film Festivali'nden aldığı 'En İyi Çocuk Oyuncu' ödülünün anlamını şimdilerde daha iyi anladığını söylüyor. Yapımcı Türker İnanoğlu ile oyuncu Filiz Akın'ın oğlu olan İlker İnanoğlu 12 yaşındaki oğlundan mesleğine, ilişkilerinden evliliklerine kadar tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

* Ödül alan oyuncular içinde en küçük yaş unvanı sizin elinizde mi?
Evet, altı yaşımdayken rahmetli Yılmaz Güney'in kucağında almıştım ödülümü. 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü de Yılmaz Güney almıştı.

* Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?
Bu tamamen babam Türker İnanoğlu'nun fikriydi. O dönem çocuk oyuncular çok popülerdi. Ben de ilk 'Yumurcak' filmini çektim ve hasılat rekorları kırdı. Sonra da devamı geldi.

* Babanız kendi projelerinde size torpil yapıyor mu?
Asla! Babam işini çok ciddi yapan biri. Ben bu işin eğitimini yurtdışında aldım. Mesela MEDYAPIM'la çalışmaya başladığım zaman Fatih Aksoy bana, "İlker, sana daha önce başka projelerde de yer verecektim ancak prodüktör müsün yoksa oyuncu mu, bir türlü karar veremedim" dedi. Ben hem kamera arkası hem de önü eğitimi aldığım için insanlar önceleri anlamadılar.

* Neden Amerika'da kalıp şansınızı denemek yerine Türkiye'ye döndünüz?
Amerika'ya gelen insanların çoğu Batı ya da Doğu Amerika'dan geliyor. Onların bir kaybı olmuyor ancak benim için öyle değil. Avrupa'da 400 kişi arasından oyuncu olarak iki kişi kalıyorsunuz son dakika yapımcılar sizi oyunculuğunuzla değil, görüntünüzle değerlendirip eliyorlar. Ben eğitimimi tamamlayıp kendi ülkemde bir şeyler yapmak istedim. Kaybedecek vaktim yoktu.

* 'Arka Sokaklar' adlı dizide başarılı bir oyunculuk sergiliyorsunuz. Teklif nasıl geldi?
Babamla bir şeyler yapmak üzereydim. Babam da benim gibi çok titizdir. 'Arka Sokaklar'ın bir yeniliğe ihtiyacı vardı. Bana teklif ettiler. Benim için büyük şanstı. Çünkü çok izlenen bir dizide iyi bir rol.

ERKEN EVLENDİM

* İlk evliliğinizi kaç yaşında yaptınız?
20 yaşında. Çok aşık olduğum için Biricik Suden ile evlendim. O zamanlar ilk aşkınızın sonsuza kadar süreceğini sanıyorsunuz ama öyle olmuyor. Gençlik işte...

* İki yıl sürdü sanırım...
Evet. Şimdi biri bana 'evlenir miydin' diye sorsa, o kadar genç evlenmezdim. Bir erkek 36 yaşına kadar evlenmemeli.

* Bu evliliğinizin üzerinden cok geçmeden ikinci evliliğinizi yaptınız...
25 yaşındaydım. Aşktan ziyade Amerika'da kalmak istiyordum bu evlilik vesile oldu. Çünkü Amerikalı biri ile evlendim. Dünya tatlısı bir oğlum var. İyi ki evlenmişim. Eşimle hâlâ çok iyi arkadaşız.

* Uzun süreli ilişkiler mi yaşarsınız?
Ben aşık olmayı seven bir adamım. Aşık olmadan bir şey yaşayamam. Günlük beraberlik istemem. Playboy değilim. Hayat bana limon verdi ben de limonata yapıyorum. Şu anda benim hayatımda tek eksik aşk...

BENİM KADERİMİ OĞLUM YAŞIYOR

* Sizin yalnız geçen çocukluğunuzu şimdi oğlunuz yaşıyor...
Maalesef oğlum da benimle aynı kaderi paylaşıyor. Şimdi ben, ona yaşatıyorum. Beş yaşına kadar oğlumun yanındaydım, sonra koptum.

* Oğlunuz sizi sorguluyor mu?
Tabii, "Neden bizi bırakıp gittin, neden gelmiyorsun, neden ben yalnızım?" diye soruyor sürekli. Cevabı vermek zorundayım. Ama eşim iyi bir insan. Çocuğumu bana düşman yetiştirmiyor.

* Kaç yaşında?
12. Yaz aylarında buraya geliyor. Ama çok üzülüyorum ona bunları yaşattığım için.

* İleride yanınıza almak istemez misiniz?
Onun hayatı orada ve annesiyle birlikte kalıyor. Orada olması gerekiyor. Ve orada çok mutlu. Onun geleceği için verilen bir karar bu.

GÜZİDE'NİN NİKAHINA GİTMEM


* Güzide Duran ile birlikteyken yeniden Amerika'ya gittiniz değil mi?
Evet, gitmem gerekiyordu çünkü Güzide'nin orada işleri vardı ve benim ona destek olmam gerekiyordu. Bu yüzden kendi işlerime iki yıl ara verdim.

* Kendinizi ikinci plana attığınızı düşündünüz mü?
İkinci plana atmak değil, çok sıkılmıştım burada zaten. Bir türlü istediğim şeyleri yapamıyordum.

* Güzide Duran ile Amerika'ya gittiğiniz için pişman değilsiniz yani?
Hayır, değilim çünkü o zaman gitmeseydim şimdiki İlker olamazdım. Amerika'ya gidip geldikten sonra bazı şeyleri çok daha iyi anladım. Hiçbir zaman pişmanlık duymayacağım.

* Güzide Duran ile hâlâ görüşüyor musunuz?
Gördüğümüz yerde selamlaşıyoruz.

* 12 Nisan'da Adnan Aksoy ile Çırağan'da evleniyor. Sizi düğününe çağırdı mı?
Hayır, çağırmadı.

* Çağırsa gider misiniz?
Gitmem. Çünkü bu doğru bir hareket olmaz.
Haberin fotoğrafları