kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hanif, mağazasında klasik kesimlere yer veriyor.

Müşterilerim rafine insanlar

* Bu kadar yoğun iş temposuna nasıl yetişiyorsunuz?
Çalışma hayatını çok seviyorum. Evde iki gün kalsam üçüncü gün "Ne yapacağım şimdi?" diyorum.

* Ailenize vakit ayırabiliyor musunuz peki?
Allah'tan iki kızım da Amerika'da okuyor. Ama onlara zaman ayırıyorum ve senede iki kere ziyarete gidiyorum. Onlar burada oldukları zaman da geri kalan tüm vaktimi onlara ayırıyorum. Çocuk hayatta çok önemli ve onlarla kaçırdığınız zamanı geri toplamanın imkanı yok. Onun dışında zaten özel hayatım yok. Mesela akşamları çıkmayı hiç sevmiyorum.

* Peki ya eşiniz?
Allah'tan o da çok yoğun çalışan bir insan. Böyle olunca kimse kimseye bir şey demiyor. Bence üreten insan olmak çok önemli.

* Türkiye'de yeteri kadar ilgi ve övgüyü gördüğünüze inanıyor musunuz?
Benim yaptığım işten gerçekten anlayan insanlar takdirlerini bana hissettiriyorlar. Zaten çok önemli ve rafine insanlar benim müşterimse, yaptığım işin karşılığını alıyorum demektir. Ama şunu belirtmeliyim; dışarıda yaptığım işlerde aldığım övgüler her zaman daha fazla, çünkü Avrupalı beğendiği zaman bunu coşkuyla paylaşıyor, bu bizde daha zor. Bu insanın kişiliği ile de ilgilidir. Ancak ben memnunum bugüne kadar aldığım tepkilerden.

* Avrupa'da sizi çok fazla tanıyan var mı?
Tanınmaya başladım diyebilirim. Bu çok önemli. Bugünlerde herkes için yazılıyor ya hani, onlar aslında o kadar tanınmıyor. Bu zaman alan bir şey. Bugüne kadar çok yurtdışı defilem oldu ama Paris'te ikinciydi. İlk sefer ile bu sefer arasında çok büyük bir fark vardı. En azından gelen kalabalık bile farklıydı. Yabancı ağırlıklı ve üst düzey insanlardı.