kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Esmeray'ın gösterisi Diyarbakır'da beğenildi

Mürsel ACAY/DİYARBAKIR
Travesti Esmeray, 'Cadının Bohçası' adlı stand-up gösterisiyle Diyarbakır'da büyük ilgi gördü. Kendi yaşam öyküsünden esinlenerek hazırladığı gösteri, sonunda çiçeklerle uğurlandı..
Diyarbakır'da travesti Esmeray, 'Cadının Bohçası' adlı stand-up gösterisiyle birçok ünlü şovmene taş çıkarttı. Türkiye'nin büyük kentlerinde yıllarca yaşadıktan sonra, kendi yaşam öyküsünden esinlenerek 'Cadının Bohçası' isimli stand-up şovunu yapan Esmeray, yörede büyük ilgi ile karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan gösteri için Diyarbakırlılar saatler önce yerlerini aldılar.

KÜRTÇE EZGİLER
Stand-up gösterilerinde Kars'taki köyünden İstanbul'a gelişi, kadınlık, erkeklik ve transseksüel yaşam öykülerinden kesitler sunan Esmeray, Diyarbakır'da sahneye çıkan ilk travesti oldu. Şovuna Kürtçe ezgiler ile başlayan Esmeray, kimi zaman Türkçe, kimi zaman ise Kürtçe esprileri ile vatandaşları gülmekten kırıp geçirdi.

EVİMDE GİBİYİM
Zor ve serüvenlerle geçen hayatını stand-up şov şeklinde sahneleyen travesti Esmeray'ın, gösteri sırasında giydiği kıyafetler de dikkat çekti. Kadın hakları savunucusu olarak da tanınan travesti Esmeray, Diyarbakır'daki gösterisinde kendisine gösterilen büyük ilgi nedeniyle mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu kentte sahneye çıkmak benim için oldukça önemli, aslında milliyetçi bir insan değilim ama Kürt olduğum için burada kendimi çok rahat hissettim. Burası evim gibi, o anlamda çok mutluyum. Yoğun kalabalık sürpriz oldu, içimden ağlamak geldi." 3 saatlik şov sonrası ayakta alkışlanan travesti Esmeray, Diyarbakır'dan çiçekler ile uğurlandı.
Haberin fotoğrafları