kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Azize Taylan ileRahmi Koç, cemiyethayatınınvazgeçilmez ikilisiolarak tanınıyor.

Rahmi Koç, gölge gibi hep varlığını hissettirir

Sosyetenin 'Suzi'si Azize Taylan, yakın dostu Rahmi Koç'u anlattı: Yaratıcı, meraklı, önder, tatil günlerinde bile çalışan, insan enerjisi olan gerçek bir beyefendidir. Bir gölge gibi her yerde varlığını hissettirir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rahmi Koç, gölge gibi hep varlığını hissettirir
Cemiyet hayatının gözde siması ve 'Cafe Du Levant', 'Zeyrekhane', 'Halat' ile Koç Üniversitesi'ndeki 'Suzy's' adlı mekanların işletmecisi Azize Taylan, Klass dergisi için Türk Sanat Müziği sanatçısı Yılmaz Morgül'e röportaj verdi. Morgül'ün "Bugüne kadar tanımaktan onur duyduğum gerçek bir asilzade" diye tanımladığı Taylan, iş hayatı ve sosyetik davetlerde eşlik ettiği yakın dostu Rahmi Koç'la ilgili merak edilenleri anlattı:

* Rahmi Koç, son derece disiplinli, seçici, saygılı, her şeyi saatinde gerçekleştirebilen, kuralları olan ve çalışılması gurur verici biridir. Onunla çalıştığım mekanlardaki her eşya ve objeyi, dünyanın her yerinden birlikte seçerek oluşturduk. Ortak zevklerimizle bu mekanları dekore ettik.

BİR BEYEFENDİDİR

* Rahmi Bey bütün işlerini evlatlarına bırakıp şirketlerinin onursal başkanlığını yürütse de; tıpkı rahmetli babaları Vehbi Koç gibi ölene kadar hep işlerinin başında olmak isteyen biridir.

* İşine duyduğu sevgi, saygı ve disiplin en büyük özellikleri olmuştur. Allah ona uzun ömürler versin ki; hep işlerinin başında olsun. Yaratıcı, meraklı, ilkleri gerçekleştiren, önder, tatil günlerinde bile çalışan, ülkesini ve insanını çok seven, insanlık enerjisi olan gerçek bir beyefendidir.

BABASINA BENZİYOR

* Vehbi Koç, Türkiye için çok önemli işlere imza atmış, milyonlarca insanımıza iş kapıları açmış, işini kutsal bilen muhterem bir beyefendiydi. Rahmi Bey de böyle pek çok özelliğiyle rahmetli babasına benzemektedir.

* Rahmi Bey gıyabında bile etrafındakilerin "Rahmi Bey bunu sevmez, bundan hoşlanmaz, şöyle olmasını ister, böyle olmasını bekler" gibi hiçbir zaman akıldan çıkarılmayan, her iş noktasında gölgesini hissettiren bir kişiliktir.

*
Ömrümce yalnız kalmamaya çalışan, herkesi sevgiyle saran bir yapım oldu. Hiç kimseye güvenmemek ise en büyük hayat tecrübemdir. Ailemi kaybettikten sonra Rahmi Bey bana çok büyük destek verdi. Allah'ın eksikliğini hiçbir zaman göstermesini istemediğim kişidir!
Haberin fotoğrafları