kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Avukatlar, tetikçi O.S.'yi azmettirmekle suçlanan büyük abiler Erhan Tuncel (solda) ve Yasin Hayal'le birlikte anılan isimlerin peşinde.

Dink davasında 'yeni abi' izleri

Necla GÖRGEÇ HABER MERKEZİ
Rahip Santoro ve Dink cinayetlerinde Yasin Hayal ile birlikte adı geçen ve teknik takibe alınan Hasan Deveci'nin ismi, hiçbir dosyada geçmiyor..
Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, Trabzon'da Rahip Santoro öldürülmeden evvel Hrant Dink suikastını azmettiren Yasin Hayal ile birlikte polisin teknik takibe aldığı Hasan Deveci'nin adının neden hiçbir yerde geçmediğini sordu. Polisin dinleme izni yazısında Hayal ile Deveci'nin isminin birlikte geçtiğini ifade eden avukat Çetin, "Polisin talep yazısında 'Yasin Hayal ile irtibatlı bir isim' olarak belirtiliyor. Ancak Deveci, hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı ve Hayal ile aralarında nasıl bir ilişki olduğu halen çözülemedi" dedi. Çetin, İnsan Hakları Ortak Platformu'nun düzenlediği "Katılımcı Demokrasi ve Hukukun Üstünlüğü İçin Paylaşım Toplantısı" nda konuştu.

DEVECİ MUAMMASI
Çetin, Trabzon'da öldürülen Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibi Andrea Santoro cinayetiyle ilgili dava dosyasında ortaya çıkan bir belgeye dikkat çekerek şunları söyledi: "Trabzon Emniyeti, cinayetten üç ay önce rahip Santoro'nun 'Pontus' adı altında bölücü faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle telefonlarını dinleyebilmek için Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden izin istemiş. Trabzon polisi, aynı gün iki kişinin daha telefonlarını dinleyebilmek için başvuruda bulunmuş. O iki kişiden biri Hasan Deveci diğeri de Yasin Hayal. Polis yazısında, Hayal ile Deveci'nin 'Selefi-Vahabi' düşüncesini benimsediğini, aşırı radikal fikirleri olan başka isimlerle irtibatta olduğunu belirtmiş. Polisin, Rahip Santoro, Hayal ve Deveci'yi neden aynı gün dinlemek için başvurduğu bilinmiyor. Deveci, polisin talep yazısında 'Yasin Hayal ile irtibatlı bir isim' olarak belirtiliyor. Ancak bugüne kadar Deveci hakkında bir işlem yapılıp yapılmadığı ve Hayal ile aralarında nasıl bir ilişki olduğu çözülemedi." Çetin, ihbarları dikkate almadığı öne sürülen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün cinayet kapsamında İstanbul'da yargılanması için savcılığa başvurduklarını kaydetti.
Haberin fotoğrafları