kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Özak'tan "bahşiş" açıklaması

Yeni Haber
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, tapu dairelerine yapılan rüşvet operasyonları sırasında dile getirdiği, "Vatandaşların tapu işlemleri için her ne ad altında olursa olsun, memura verdiği paraların hiçbir yasal dayanağı yoktur ve suçtur. Bahşişi ve rüşveti birbirine karıştırmamak lazım" sözlerine açıklık getirdi. Bakan Özak, "Şahsımın ve Tapu Kadastro Genel Müdürünün bahşişin rüşvet sayılmayacağı yolunda herhangi bir beyanatı olmamıştır" dedi.

Bakan Özak, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür'ün soru önergesine verdiği yanıtta, "Vatandaşların tapu işlemleri için her ne ad altında olursa olsun, memura verdiği paraların hiçbir yasal dayanağı yoktur ve suçtur. Bahşişi ve rüşveti birbirine karıştırmamak lazım" şeklindeki açıklamalarının yanlış yansıtıldığını savundu. Özak, kendisinin "bahşişin de rüşvetin de suç olduğunu" söylediğini belirtirken, "Vatandaşın yapılan işin karşılığında verdiği paraların bahşiş olduğuna ve suç olmadığına dair, şahsım ve Tapu Kadastro Genel Müdürü tarafından herhangi bir ifade kullanılmamıştır. Aksine vatandaşın memura kendiliğinden verdiği paraları, vatandaşlarımızın bahşiş olarak gördüğü ve bunun da kurumda sıkıntı yarattığı, en büyük mücadelemizin de bu alanda olduğu vurgulanmıştır" dedi.

Konusu suç olan bir şeyin, "adaletli dağıtımı" gibi bir durumun söz konusu olamayacağının altını çizen Bakan Özak, şunları belirtti:

"Kamu çalışanlarına kötü örnek olacak herhangi bir açıklamamız olmadığı için, menfaat temin etme eyleminin yaygınlaşması diye bir durum söz konusu değildir. Beyanatların tamamı dikkatle incelendiğinde, gerek rüşvetle, gerekse yapılan iş sonrası vatandaş tarafından memura verilen paralarla mücadele edildiğinin ifade edildiği görülecektir. Bu tür menfaat temini yoluna giden personel hakkında gerekli yasal işlemler yapılmakta ve yapılmaya da devam edilecektir."

(ANKA)