kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savunma Çiçek'ten

ERGUN AKSOY ANKARA
AKP, Anayasa Mahkemesi'ndeki savunmanın Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından hazırlanmasını kararlaştırdı. Anayasa değişikliği ile ilgili nihai karar pazartesi günü alınacak..
AK Parti Yönetimi, parti kapatmayı zorlaştıracak Anayasa'nın 68. ve 69. maddelerine ilişkin teklifini hazırlamasına karşın, partide kafalar karışık. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) çeşitli görüşler ortaya atılınca, önümüzdeki pazartesi günü partinin en üst organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nun (MKYK) olağanüstü toplantıya çağrılması kararlaştırıldı. Dün gece toplanan MYK'da ise Dengir Fırat, Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Grup Başkan Vekili Nihat Ergün'ün dışındakilerin açıklama yapmaları yasaklandı. MYK'da bazı üyeler, anayasa değişikliği teklifinin iki-üç ay sonra gündeme getirilmesini önerirken, bazı üyeler de kapsamlı bir demokratikleşme paketiyle ortaya çıkılmasını savundu. Üyelerin bir bölümü, ülkedeki gerilim ve tansiyonun düşürülmesi gerektiğini, hemen getirilecek bir anayasa değişikliğinin gerilimi daha da tırmandıracağı görüşünü dile getirdi. Kapsamlı demokratikleşme paketini savunan bazı üyeler de böyle bir paketle sivil toplum örgütleri ve Meclis'teki bazı partilerin desteğini de alabileceklerini belirttiler.

FP SAVUNMASINI HAZIRLAMIŞTI
Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, Başbakan'ın danışmanlarından Ömer Dinçer, Manisa milletvekili Bülent Arınç, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'in yanı sıra hukuk konusunda uzman milletvekillerinin verecekleri katkıyla önümüzdeki pazartesine kadar ayrıntılı bir rapor hazırlanması da öngörüldü. Bu arada, MYK toplantısında bazı üyeler partiyle ilgili sürecin başladığına işaret ederek, "Hazırlayacağımız savunmayı da gözardı etmemeliyiz. Savunmamızı da bir an önce hazırlamaya başlamalıyız" diye görüş belirttiler. Bunun üzerine savunmanın Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek tarafından hazırlanması görüşü benimsendi. Cemil Çiçek, hakkında kapatma davası açılan ve kapatılan Fazilet Partisi'nin savunmasını da hazırlamıştı.

MHP'NİN ESKİ ÖNERİSİNE BAKILSIN
Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, DSPMHP- ANAP'ın üçlü koalisyon hükümeti döneminde MHP tarafından hazırlanan ve cumhurbaşkanı seçimini düzenleyen 5+5 formülüne de hukuk tekniği açısından bakılması kararlaştırıldı. 5+5 formülünde siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırılmasıyla ilgili bir hüküm de bulunuyordu.