kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Seki ve Ataman kitap projesinin tanıtımında bir araya gelerek sanatçının portresine birlikte renk verdiler.

Deniz Seki: Çağdaş sanatı caza benzetiyorum

- Çağdaş sanatın hayatınıza nasıl yansıdığını merak ediyorum...
- Ben çağdaş sanatı caz müziğine benzetiyorum. Çok derin bir derya. Dibi yok. Sonu yok. Ucu yok. Çok özgürsün. Caz müziği de öyledir.

- Türkiye'deki çağdaş sanat ortamında Kutluğ Ataman dışında ilişki içinde olduğunuz başka ünlü sanatçılar da var mı?
- Kutluğ dışında, sanatçı Haluk Akakçe de benim çok iyi arkadaşım zaten. Hem bu kadar yakın tanıdığım, özel hayatımda yeri olan, hem de Türkiye'yi dünyada bu kadar güzel biçimde temsil eden bu kişilerin hem sanatlarıyla, hem de kurduğum dostluklarıyla gurur duyuyorum ve ben de yazdığım şarkıda içimden ne geliyorsa ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü sanata sınır koyduğunuz anda, o sanat olmaktan çıkar.

- Buradaki normal sergi açılışlarında görmeye alışkın olmadığımız bir medya ilgisi, sizinle birlikte kültür merkezine geldi ve gitti. Memnun musunuz, bu bir sıkıntı mı yaratıyor?
- Bu tabii ki bir sıkıntı. Hatta biraz önce gelen o basın mensubu arkadaşlarım benimle röportaj yapmak istedi. Birçoğu da bana kırıldı ama burası yeri değildi. Biz Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin içindeyiz ve bugün Kutluğ Ataman'ın günü. Ben burada misafirim. Her ne kadar onunla söyleşi de yapmış olsam, özel soruları, kendi mesleki sorularımı cevaplayacağım mekân burası değil. Bana kırılıp gittiler.

- Kutluğ Ataman'ın bir şarkınıza klip çekmesini ister miydiniz ?
- (Ataman'a dönüyor) Valla arkadaş içimi okudu. Ne dersin Kutluğ? Her şey olabilir!