kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fiat ve Renault CEO'su sınıf arkadaşı çıktı

İLİŞKİLİ HABERLER
Fiat ve Renault CEO'su sınıf arkadaşı çıktı
Durak ile Çağlar arasındaki benzer bir durum da Fiat CEO'su Ali Pandır ile Oyak Renault CEO'su Tarık Tunalıoğlu arasında var. Pandır ile çiceği burnunda ki CEO Tunalıoğlu, aynı üniversitede aynı sınıfta aynı sıraları paylaşmışlar. Pandır, Avusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra öğrenimine İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde devam etmiş. Tarık Tunalıoğlu'da 1974'te Saint Joseph Lisesi'ni bitirip, aynı üniversitede aynı bölüme başlamış. 1981'de üniversiteyi bitiren Pandır ve Tunalıoğlu'nu bugün birbirlerine rakip olmaları da gazete ilanıyla başlamış. Pandır, gazete ilanıyla Koç'da işe başlarken, Tunalıoğlu Oyak Renault'ya girmiş. Sıra arkadaşları Pandır ve Tunalıoğlu, şimdi iki rakip firmada yönetici olarak çalışıyorlar.

ALİ PANDIR
1957 doğumlu Ali Pandır, Avusturya Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. İş hayatına 1980'de Koç Holding'de başlayan Pandır, Ar-Ge mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Otokar'da üretim müdürü oldu.

TARIK TUNALIOĞLU
1955 yılında İstanbul'da doğan Tarık Tunalıoğlu, 1974'te Saint Joseph Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği'nde okudu. 1982'de üniversiteyi bitirdi. Fransa Renault'daki stajından sonra Oyak Renault'da çalışmaya başladı.

CELALETTİN ÇAĞLAR
1949 doğumlu Çağlar, Darüşşafaka Lisesi'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği'ni 1973'de bitirdi. Almanya Aachen Üniversitesi'nde Otomotiv Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.1978'de Otosan'da çalışmaya başladı.

TURGAY DURAK
1952 doğumlu Turgay Durak, Amerika'da İllinois'de Nort Western Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi aldı. Durak, aynı üniversitede yüksek lisans yaparak 1976 yılında Türkiye'ye döndü. Durak, çalışma hayatına aynı yıl Koç Grubu şirketi Otosan'da başladı.