kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Malİye Bakanı Kemal Unakıtan

Unakıtan'dan sanayiciye: Mıy mıy oturup onu bunu eleştirerek olmaz

Maliye Bakanı Unakıtan, sanayicileri yaşanan gelişmelere karşı sessiz kalmakla eleştirerek, "Ben uzakta durur, tenkit ederim anlayışı yanlış" dedi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sanayicileri başta Sosyal Sigortalar Reformu olmak üzere yaşanan gelişmelerde sessiz kalmakla eleştirdi. Eleştirirken de kendine has üslubuyla "Bir kenara çekil mıy mıy orada otur, onu tenkit et, bunu tenkit et, bununla hiçbir şey olmaz. Geçmişte yaptıklarınızı yapmayın" sözlerini kullandı. İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) olağan meclis toplantısına konuk olan ve bir konuşma yapan Maliye Bakanı Unakıtan, bir ülkede her zaman çeşitli problemler çıkabileceğini ve bu problemlerin çözümüne herkesin yardımcı olması gerektiğini söyledi. "Banane, ben hiç karışmam, ben uzakta dururum sadece tenkit ederim" yaklaşımının çözüm getirmeyeceğini belirten Unakıtan, sanayiciyi geçmişte Türkiye'nin geleceğini karartan kanunlar çıkarken ses çıkarmamakla eleştirdi.

SINIRA VERGİ TEŞVİKİ
Unakıtan, konuşmasında başta Güneydoğu olmak üzere sınır illerine vergi ve istihdam teşviki geleceğinin işaretini de verdi. "Kimsenin Mısır'a gitmesine gerek kalmayacak. Gidip Hakkari'ye fabrikanı kur diyeceğiz" şeklinde konuştu. İSO Başkanı Tanıl Küçük'ün "Yatırım harcamalarında artış durdu" görüşüne işaret eden Unakıtan, "Yatırımlar durdu" deniyor. 2007'ye bakın, 14 milyar dolar makine teçhizat ithalatı var. Nereye gitti bunlar? Herhalde kutularda saklanmak için gelmedi'' dedi.

EL FRENİ ÇEKİLMEZ
"Siyasi istikrarın tehdit altında olduğunu düşünüyor musunuz?'' sorusuna ise Unakıtan, ''Tabii belirsizlikler var. İktidar partisi kapanacak mı devam mı edecek? Ne olacağını kimse bilmiyor. Ve bu ekonomiyi etkilemeye başlayacak bir belirsizliktir. Yürüyen arabanın, yola çıkmış arabanın, hız almış arabanın el freni çekilmez'' yanıtını verdi.