kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mahatma Gandhi, 1947 yılında Hindistan’ı, İngiltere’nin sömürgesinden kurtaran efsane lider olarak biliniyor.

Gandhi bugünü görseydi gözyaşlarını tutamazdı!..

Ford yeniden yapılanma süreci kapsamında Jaguar ve Land Rover markalarını Hintli Tata Motors'a sattı. 2.3 milyar dolarlık alışveriş ikinci çeyrekte tamamlanacak..
Hintli otomotiv üreticisi Tata Motors, İngiltere'nin prestijli markaları Jaguar ve Land Rover'ı 1.7 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Tata Motors'tan yapılan açıklamada varılan anlaşma gereği halen ABD'li otomotiv devi Ford'a ait olan iki marka için 600 milyon dolarlık emeklilik fonları da dahil toplam 2.3 milyar dolar ödeneceği belirtildi. Markaların Tata'ya transfer işlemlerinin ise ikinci çeyrek sonunda tamamlanması bekleniyor. Ekonomi çevreleri satın almanın rakamsal boyutunun yanı sıra küresel ekonomide yaşanan değişim bakımından da sembol niteliğine sahip olduğuna işaret ediyor. Yaklaşık 191 yıl İngiltere'nin sömürgesi olarak varlığını sürdüren Hindistan'ın, İngiltere'nin en prestijli otomobil markalarını satın almasının dünya ekonomisinde dengelerin değiştiğinin en önemli göstergesi olarak kabul ediliyor.

FORD ZARAR EDİYOR
Yapılan açıklamalarda satın alma sonrasında Jaguar ve Land Rover kadrolarının büyük ölçüde korunacağına işaret edilirken toplam 15 bin 300 kişilik personelin işlerine devam edecekleri belirtildi. Uzmanlar Jaguar ve Land Rover'in üretime devam edebilmesi için markalara önümüzdeki 5 yıl içerisinde ciddi miktarda yatırımın yapılması gerektiğine işaret ediyor. Açıklamalarda özellikle Jaguar'ın yeniden kara geçebilmesi için paranın yanı sıra büyük risklerin de göze alınması gerektiği duyuruldu. Ford büyüme stratejisi kapsamında Jaguar'ı 1989'da 2.5 milyar dolara ve Land Rover'ı ise 2000'de 2.7 milyar dolara satın almıştı. Şirket yeniden yapılanma projesi kapsamında zarar eden iştiraklerini satarak yeniden kara geçmeyi planlıyor. Ford 2006 yılını 12.6 milyar dolar ve geçen yılı da 2.7 milyar dolar zararla kapattı.