kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

30 yıl önce mesai arkadaşıydılar şimdi iki rakip devi yönetiyorlar

UFUK SANDIK
Koç'un Otomotiv Başkanı Turgay Durak ve Oyak'ın Otomotiv Grup Başkanı Celalettin Çağlar, mesai arkadaşı çıktı. İş hayatına 30 yıl önce Otosan'da başlayan Durak ve Çağlar, şimdi iki rakip yönetici..
İLİŞKİLİ HABERLER
30 yıl önce mesai arkadaşıydılar şimdi iki rakip devi yönetiyorlar
Koç ve Oyak, bugün Türkiye'de otomotiv sektörünün temellerini atan iki büyük oyuncu. Bünyesinde Ford, Fiat gibi otomotiv markalarını bulunduran Koç ile Renault'yu üreten Oyak arasında, hem ihracat ve hem de iç pazar satışlarında büyük bir rekabet yaşanıyor. Ancak, bu iki dev grubun direksiyonunda oturan iki isim 30 yıl öncenin mesai arkadaşları çıktı. Koç Otomotiv Başkanı Turgay Durak ve Oyak Otomotiv Grup Başkanı Celalettin Çağlar, yaklaşık 30 yıl önce iş hayatına aynı şirkette Otosan'da başlamışlar.

OTOSAN'DA BULUŞTULAR
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin makine bölümünden mezun olan Celalettin Çağlar, Almanya'da otomotiv yüksek mühendisi olarak yüksek lisans yaptıktan sonra 1978 yılında Otosan'da işe başladı. Kısa bir süre Otosan'da çalışan Celalettin Çağlar'ın karşı masasında ise bugünün Koç Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak oturuyormuş. Şu anda Koç Grubu'nun Otomotiv Başkanı olan Durak ise Amerika'da makine mühendisliği eğitimi alıp ve aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. 1976'da Türkiye'ye dönen Durak, aynı yıl Otosan'da göreve başladı. Çağlar, dün mesai arkadaşı, bugün rakip olan Turgay Durak'la tanışmalarını şöyle anlattı: "O dönemde Otosan'da proje müdürü olan Ali İhsan İlkbahar, çalışma arkadaşlarımla tanıştırdı. Karşı masamda oturan, ABD'den master yapıp dönen Turgay Durak'tı." Turgay Durak ise Çağlar'ın Otosan'da İnönü fabrikasındaki bir projeyle ilgili çalışma yaptığını belirterek, "Otosan, otomotiv dünyasının okulu gibidir. O dönemde Otosan'da çalışan bir çok isim, otomotivde önemli görevlerde bulunuyor" dedi.