kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

En iyi barista kim?

'En İyi Barmen' yarışmalarını duymuşuzdur ama 'En İyi Barista' yarışması desem, neden bahsettiğimi anlar mısınız? Barista, kahve hazırlayan anlamına geliyor. Kahve tüketiminin giderek arttığı günümüzde de bu çok önemli bir meslek haline geliyor. Ve işte Gloria Jean's Coffees, 'Uluslararası Barista Şampiyonası'na Türkiye'den de katılıyor.

YARIŞ BAŞLIYOR!
Yarışma 21 Haziran'da Dubai'deki 'Madinat Jumeirah Oteli'nde gerçekleşecek. Gloria Jean's Coffees Merkez Shop'ta seçilen yarışmacı, GJCs'in yer aldığı tüm dünya ülkeleri yarışmacıları ile yarışarak ülkemizi temsil edecek. Şu ana kadar toplam 27 ülke, bu yarışmaya kaydını yaptırdı. Her ülkeden birer adet yarışmacı katılacak. Dubai'de gerçekleşecek olan yarışmada seçilecek 'Barista Şampiyonu', 10 bin barista arasından seçilmiş olacak. Bu arada geçenlerde Glorya Jean's Coffees'nin merkez binasında genel müdür Bilgehan Karakuy ile biraraya geldik.

HIZLA BÜYÜYOR
Geçen yıl markanın Türkiye ayağının, 22 ülke arasından en yüksek ciroya, en hızlı büyüme stratejisine ve en istikrarlı üstün servis anlayışına sahip olması nedeniyle '2006 Best Master Franchisee' ödülünü aldığını öğrendim. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana ve Mersin'de 80 noktada hizmet veren marka şimdi de Anadolu'da büyüme planları yapıyor. Hatta 2009 yılında Gloria Jean's Coffees, Türkiye pazarında halka arz edilecek.