kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Zerde
Öncelikle pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bol suyla bir tencereye koyun. Helmeleninceye kadar pişirin. Bir kasede safranı bir miktar gülsuyuyla ıslatıp eritin. Patates nişastasını da bir miktar soğuk suyla eritip, yavaş yavaş tenceredeki pirince ilave edin. Şekeri ve erittiğiniz safranı da katarak, 10 dakika ağzı açık olarak kaynatın. Kalan gülsuyunu da tencereye ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve ateşten indirin. 2 saat dinlendirdikten sonra kaselere boşaltın. Üzerini kuş üzümü ve dolma fıstığıyla süsleyip servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
1 su bardağı pirinç
* 1 tatlı kaşığı safran
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı gülsuyu
* 2 çorba kaşığı patates nişastası
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı