kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

10 günde 2 bin 400 kilo köfte bitti!

Four Seasons Hotel İstanbul, geçen yıl dünyanın en prestijli seyahat dergisi Travel&Leisure tarafından 'Avrupa'nın En İyi Oteli' ve 'Dünyanın En İyi 4'üncü Oteli' seçildi. Ülkemize geldiğinde dünyaca ünlü yıldız Uma Thurman'ın da kaldığı bu otel, dünyanın her yerinden gelen şefler ile farklı tatlar yaratıp özel aktiviteler düzenlerken, yöresel tatlarımızı da kendi topraklarımızın lezzetleriyle sunmaya çalışıyor.

LEZZET YOLCULUĞU
Mekan, iki yıl önce gurmelerin gözdesi, Edirne'nin ünlü köftecisi Osman Usta ile meşhur ciğercisi Kazım Usta'yı ağırlamıştı. Şimdi yoğun talep üzerine yeniden 27 Şubat-9 Mart tarihleri arasında Seasons Restaurant'ta bu lezzetler sunulacak. 'Ciğer sevmem' diyenleri bile kendinden geçiren Kazım Usta'nın tarifleri ile Osman Usta'nın müdavimi olacağınız köfteleri sizleri tam bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Edirneli Osman Usta'nın gizemli ve kendine özel hazırladığı baharatlardan oluşan sırrı bilinmiyor. Ama bu muhteşem köftelerin hazırlanışı bir aile sırrına dayanıyor. Ustaların yarattığı bu özel tatların aynı kalitede sunulabilmesi için tüm malzemelerle birlikte pişirilecek ızgara bile Edirne'den getirtilecek. Tatlı olarak da 'Edirne Usulü Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı'nın ardından 'Kavala Kurabiyesi' ile geleneksel 'Edirne Badem Ezmesi'nin sunulacağı bu özel mönüyü öğle ve akşam yemeklerinde dilerseniz, ciğer, salata, köfte ve tatlı olarak set mönü halinde, dilerseniz ayrı ayrı deneyebilirsiniz.

BİN 600 KİLO CİĞER YENDİ
İki yıl önce yine bu iki ustanın gerçekleştirdiği köfte ve ciğer şöleninde 80 kişi kapasiteli Four Seasons Hotel İstanbul'da, 10 gün boyunca tam kapasite ile toplam bin 600 kişi yemek yemişti. Büyük ilgi gören ustalar, her gün Edirne'den özel arabalarla hazırladıkları köfte ve ciğerleri İstanbul'a getirterek, 10 günde toplam 2 bin 400 kilo köfte, bin 600 kilo dana ciğeri tüketmişti. Konuyla ilgili olarak otelin Executive Chef'i Mehmet Gök, "2008 yılı Türk Mutfağı'nın geleneksel lezzetlerinin Four Seasons kalitesiyle sunulacağı özel bir yıl olacak" diyor.