kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Hilmi Eren Emine Sabancı Kamışlı Murat Dayanıklı

Özel hastanelerin hayatını kurtarmak için fon kurdular

Esas Holding'le Eren Holding'in % 50-50 ortaklığıyla kurulan Birleşik Sağlık Kurumları 3 yılda ortak olacağı 30 hastaneye 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Özel hastanelerin hayatını kurtarmak için fon kurdular
Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, özelikle Anadolu'da bulunan ve yatırım sıkıntısı olan hastaneleri hedeflediklerini belirterek, bu ortaklıklarda küçük ortak olarak kalmayı istediklerini söyledi. Gerektiği durumlarda yüzde 51 ortaklığa kadar çıkabileceklerini ifade eden Kamışlı yatırımların, Esas Holding ve Eren Holding'in öz kaynaklarından karşılanacağını dile getirdi. Türkiye'de hasta yatağı açığı olduğuna dikkat çeker Kamışlı, "ABD'de bin kişiye 4 yatak düşüyor. Bu oran Avrupa'da 8, Türkiye'de ise 2.7. BSK olarak yerelde yaratılmış markaların, uzun vadede kalıcı olmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

KÜÇÜK ORTAK OLARAK KALACAK
Daha önce Anadolu Sağlık Merkezi'nin CEO'luğunu yapan BSK Genel Direktörü Murat Dayanıklı da, Eskişehir Anadolu Hastanesi, Kütahya Anadolu Hastanesi ve Aydın Anka Hastanesi'nin BSK şemsiyesi altına girdiğini ifade ederek, "BSK, zincir hastanelerle, üç yılda bir alet yerine, bir yılda üç alet alarak maliyetleri düşürebilecek. Her ne kadar bu hastanelerin küçük ortağı olarak kalacak olsak da imzaladığımız yönetim anlaşmasıyla, standartlarımızı oraya taşıyabileceğiz" dedi.

HEDEF, 50 YATAK ÜSTÜ HASTANELER
Ekim ayından bugüne 42 işletmenin ortaklık başvurusunu değerlendirdiklerini kaydeden Dayanıklı, 5 bin metrekare ile 50 yatak üstü hastaneleri öncelikli olarak hedeflediklerini söyledi. Kendi hastanelerini kurmayacaklarını ve yalnız ortaklıkla sağlık sektöründe büyüyeceklerini ifade eden Dayanıklı, "BSK olarak küçük ve orta ölçekli hizmet sunucuları, bir çatı altında toplayıp hissedarları, çalışanları ve hastaları mutlu olan bir sistem yaratacağız" şeklinde konuştu. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hilmi Eren de yaptığı konuşmada, sağlığın devlet tekeline bırakılamayacak kadar ciddi bir konu olduğunu belirterek, BSK'yla girdikleri sağlık sektöründe istikrarlı büyüme ile gelişme trendi yakalayan hastaneler zinciri yaratacaklarını anlattı.