kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bedrimuhammedov’a (solda), Çalık eşlik etti

Türkmenistan Devlet Başkanı Türkiye'den memnun ayrıldı

Erhan DOĞAN SABAH-İSTANBUL
Türkiye'deki son gününü İstanbul'da geçiren Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, gösterilen ilgiden memnun oldu..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, ziyaretinin son gününü İstanbul'a ayırdı. Atatürk Havalimanı'nda, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Vali Yardımcısı Fikret Kasapoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından karşılanan Berdimuhammedov Çırağan Sarayı'nda Türkiye'de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencileri kabul ederek, 45 dakika görüştü. Berdimuhammedov, daha sonra Türk ve Türkmen sanatçıların "Dostluk Konseri''ni izledi. Konsere, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte gelen Berdimuhammedov, salona girişinde alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı. Türkmenistan'ı tanıtıcı bir video klip gösterisinin ardından 'Anadolu Ateşi' grubu gösteri yaptı. Klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Türkmen klarnetçi Bayram Hocatov'la birlikte "İstanbul İstanbul olalı" bestesini birlikte yorumladı. Konsere, işadamı Ahmet Çalık ile birlikte Türkmenistan'da iş yapan Türk işadamları ve Türkiye'de okuyan Türkmenistanlı öğrenciler ile Türkmenistanlı işadamları da katıldı.

METROCİTY'DE TÜRKMEN HAFTASI
Daha sonra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Metrocity Alışveriş Merkezi'ne gelen konuk devlet başkanı, Metrocity'nin kurucusu ve Türkmenistan'da önemli tekstil yatırımları bulunan iş adamı Muammer Ağım tarafından karşılandı. Beraberindeki heyetle Metrocity'yi gezen Berdimuhammedov, işadamı Muammer Ağım ile de bir süre basına kapalı görüştükten sonra resmi ziyaretini tamamlayarak özel uçakla Türkiye'den ayrıldı. Konuk Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, Türkiye'de okuyan bir grup Türkmenistanlı öğrenci ve Türkmenistan Halk Dansları Grubu tarafından da alkışlarla uğurlandı.