kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bayazıt: Küresel krize karşı reformlara sıkı sarılmalıyız

Yapı Kredi Genel Müdürü Bayazıt, "Kriz derinleşirse, tedbir olarak bizim reformlara daha sıkı sarılıp önümüze eksik reformları tamamlama yolunda bir takvim koymamız lazım" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bayazıt: Küresel krize karşı reformlara sıkı sarılmalıyız
Yapı Kredi Bankası Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, Türkiye'nin son yıllarda kaydettiği gelişmeler sayesinde global ekonomik krizden çok etkilenmediğini söyledi. Bayazıt, "4 yıllık sürede sektörün mali performansı, bağımsız Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemesinde tutarlı politika izlemesinin olumlu etkileriyle bu krizden az etkilendik. Ancak küresel çalkantı çok uzun devam ederse, bunun bize bir miktar etkisi muhakkak olacaktır. Bunun üzerine bir miktar siyasi belirsizlik eklersek bize etkisi daha fazla olacaktır. Küresel kriz derinleşirse, buna tedbir olarak bizim reformlara daha sıkı sarılıp eksik kalan reformları tamamlama yolunda bir takvim önümüze koymamız lazım'' diye konuştu.

FAİZ İNDİRİMİ 2. YARIDA
Bayazıt, 2007 yılı değerlendirmesi, büyüme stratejisi ve beklentilerini aktardığı basınla sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, küresel çalkantılar ve belirsizlikler hız kesmeden devam ederken, Merkez Bankaları ve hükümetlerin radikal müdahalelerinin durumun ciddiyetini doğruladığını, yurtdışındaki gelişmelerin ciddi bir dönemeçte olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisine ilişkin 2008 beklentilerine de değinen Bayazıt, büyümenin yüzde 4.9, enflasyonun yüzde 6.1, Merkez Bankası faiz oranlarının yıl sonunda yüzde 14.25, cari işlemler açığının yüzde 5.8 olmasını, yeni serilere göre bu yılki gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) artışının yüzde 5 civarında olmasını öngördüklerini kaydetti. Enflasyondaki katılık ve belirsizlik ortamının Merkez Bankası- 'nın faiz indirimlerine ara vermesine neden olduğuna dikkat çeken Bayazıt, küresel sıkıntıların büyük çaplı bir krize dönüşmemesi ve sorunların yaz sonuna kadar biteceği varsayımıyla yılın son çeyreğinde Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam edebileceğini, cari işlemler açığının bu yıl da yüksek düzeyini koruyacağını düşündüklerini söyledi.