kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Khaftan'da; dünyanın çeşitli yerlerinden toplanmış antika parçalar ve sanat eserleri uyumlu bir şekilde sergileniyor.

Dünyanın antikası Khaftan'da buluştu

EYLEM BİLGİÇ
Sultanahmet'te geçtiğimiz ay açılan Khaftan Antique&Art'ta, şeytan kovmak için 18. yy'da yazılmış Arapça duadan 18. yy'a ait ipek sırma Osmanlı seccadesine kadar pek çok nadide parça birarada bulunuyor..
Antika ve sanat bazıları için tutkudur. Evlerini ve işyerlerini, en nadide antika parçalar ve sanat eserleriyle döşeyenler için artık yepyeni bir adres var. İstanbul'un kalbinin attığı, tarihi yarımada olarak adlandırılan Sultanahmet'te açılan Khaftan Antique& Art, birbirinden değerli ve nadide parçalara ev sahipliği yapıyor. Sultanahmet'te, dikilitaşların hemen yanından aşağı doğru kıvrılan Nakilbend Sokak'taki 32 numarada bir ay önce açılan Khaftan Antique&Art, vitriniyle bile antika ve sanat meraklılarını cezbetmeyi başarıyor.

ZAMANSIZ BİR YOLCULUK
Khaftan'dan içeri adım attığınız anda farklı bir mekanda olduğunuzu anlıyorsunuz. Gerek içinde barındırdığı birbirinden değerli objeler, gerekse insanı rahatlatan atmosferiyle sizi Sultanahmet'ten alıp zamansız ve mekansız bir yolculuğa çıkarıyor. Her ikisi de antikacı olan çocukluk arkadaşları Orhan Yılmaz ve Adnan Çakarız'ın kurduğu Khaftan'da; 17. yüzyıl İznik tabaklar, 18. yüzyıla ait Osmanlı dokumalar ve Osmanlı için özel üretilen İngiliz Prior saatler, 19. yüzyıl Kütahya seramikler ve yine 19. yüzyıldan Avrupalı ressamlara ait oryantal tablolar yer alıyor.

CİNLERİ KOVUYOR
Tabii Khaftan'daki objeler bunlarla sınırlı değil. Yılmaz ve Çakarız'ın Avrupa'yı didik didik arayarak buldukları çok nadide eserler de Khaftan'ı benzerlerinden ayrı kılıyor. Örneğin; mağazanın en özel köşelerinden birinde duran 18. yüzyıla ait Arapça yazılmış tılsım bunlardan biri. Cinlerden korunmak için yazılmış tılsımın asılı olduğu asa da Hz.Musa'nın asasına gönderme yapıyor. Tel: (0212) 458 54 25
Haberin fotoğrafları