kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Üst düzey' tutuklama

Barış SÖZAL
İşçi Partisi lideri Perinçek, Ergenekon soruşturmasında örgütün üst düzey yetkilisi olduğu iddiasıyla tutuklanan ilk kişi oldu..
Ergenekon örgütüne yönelik olarak şafak vakti düzenlenen "beşinci perde" operasyonunda gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tutuklanarak cezaevine konuldu. Perinçek, 9 aydır süren soruşturma kapsamında, "örgütün üst düzey yetkilisi" iddiasıyla tutuklanan ilk isim oldu. Yapılan sorgunun ardından işadamı İbrahim Benli serbest bırakılırken, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ve Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Akfırat "yasadışı Ergenekon örgütü üyesi olmak", Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk da "örgüte yardım etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PERİNÇEK: "HEDEF ORDU"
İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde süren 16 saatlik sorgusunun ardından, gece saat 02.30 sıralarında adliyeye getirildi. Kelepçesiz olduğu gözlenen Perinçek'i, aralarında eşi Şule ve küçük oğlu Can Perinçek'in de bulunduğu 50 kişi karşıladı. Kalabalık nedeniyle arka kapıdan adliyeye alınan Perinçek, "Hedef ordu, ordu da suç ortağı olarak gösteriliyor" diye bağırdı. Gece saat 03.00 sıralarında 3 savcı tarafından sorgusuna başlanan Perinçek, dün sabah 06.20'de mahkemeye sevk edildi. Perinçek'in avukatları, mahkeme hâkiminin, daha önce bu soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara'daki bazı adreslerin aranması, bazı telefonların dinlenmesi yönünde kararları bulunduğu ve "dosyada kısıtlılığa izin verdiği" gerekçeleriyle tarafsızlığını yitirdiğini ileri sürerek, çekilmesini istediler. Ancak talep, "usul ve yasaya uygun olmadığı" gerekçesiyle reddedildi. 40 dakika süren mahkemenin ardından Perinçek, "yasadışı Ergenekon örgütünün üst düzey yöneticisi olmak" ve "devletin gizli bilgi ve belgelerini elde etmek" suçlarından tutuklanarak, Bayrampaşa H Tipi Cezaevine gönderildi. Perinçek'e, cezaevine götürülürken de kelepçe takılmadığı görüldü.