kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fletcher'dan öneriler

* Yeterince kıyafetiniz olmadığını düşünüyor ve alışverişe çıkma gereği duyuyorsanız, yakın bir arkadaşınızı eve çağırın ve kıyafetlerinizi ona gösterin. Arkadaşınızdan farklı kombinler yapmasını isteyin. Farklı bir bakış açısı her zaman işinize yarayacaktır. Dilerseniz bu kombinleri yazın ya da fotoğraflarını çekin ki, unutmayın.

* Sırf fiyatı uygun diye bir ürünü satın almayın. "Üç kez giyer atarım," diye düşünmeyin. Üstelik ürün çok yıpranırsa, onu yardım kuruluşlarına bağışlama seçeneğiniz de kalmaz.

* Yaratıcı olun. Kıyafetlerinizi farklı formlarda tekrar kullanın. Birçok kişi eskimiş kıyafetlerini keserek evde yer bezi olarak zaten kullanıyor. Bundan önce bir aşama daha yaratın. Örneğin eski bir ceketinizin kollarını kesebilir ve yelek olarak kullanabilirsiniz.

* Ekolojik modaya duyarlı olun. Bu konuda titiz davranan markalardan alışveriş yapın. Çalışanları düşük maaşlarla, fazla çalıştıran firmaların ürünlerini satın almayın.

* Organik pamuk, keten, kenevir, geri dönüşümlü polyester çevreye en az zarar veren maddeler. Satın aldığınız kıyafetlerin bu maddelerden yapılmış olmasına özen gösterin.

* Kıyafet satın alırken, leke tutması zor olan kumaşları tercih edin. Su israfını en aza indirgemek için, elbiselerinizi kısa programda yıkayın ve çok sıcak su kullanmayın.