kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
LSG Sky Chefs, havayollarının özelliğine göre özel ikram seçenekleri hazırlıyor.

İkramda yerel motifler

GÜNTAY ŞİMŞEK
GÜNTAY ŞİMŞEK
Havayollarının yolcularına sunduğu geleneksel ikram konsepti değişiyor. İkramlar özel kutularda verilecek, yerel mutfaklar ağırlık kazanacak..
Yolcuların havayolu tercihinde en önemli unsurların başında gelen ikram konusunda yeni trendler doğuyor. 11 Eylül 2001 krizinin ardından ikramda kısıtlamaya giden havayolları, krizin sona ermesinden sonra ikrama daha çok yatırım yapmaya başladı. Bunu fırsat bilen dünyanın en büyük ikram şirketi olan LSG Sky Chefs, Frankfurt'taki merkezinde düzenlenen basın toplantısında ikram konusunda geliştirdiği yeni trendleri medyayla paylaştı. Çok yakında geleneksel ikram modelinde köklü değişikler yaşanacak. İkramda havayollarının konsepti, yolcu profili ve ait olduğu ülkenin özellikleri ağırlık kazanacak. İşte LSG Sky Chefs'in havayolları için geliştirdiği yeni uygulamalar:

* İkramın sunumu tamamen değişecek. Şu anda özel sunum sadece bazı havayollarının first ve business class yolcularına yönelik yapılıyor. Örneğin British Airways'in first class'ında yolcuya ikram, özel porselen tabaklarla tek tek getiriliyor.

* Kısa ve orta mesafeli uçuşlarda yemekler tepsiyle değil, özel kutular içinde sunulacak. Bu kutuların dağıtımı daha kolay ve basit olduğundan, havayolları kabinde en az kabin personeli istihdam edebilecek.

* Havayolları ikramda yerel mutfaklardan örnekleri artıracak. Havayolunun ait olduğu ülkenin mutfağından yemekler daha sık ikram edilecek. Bu uygulama THY uçaklarında özellikle business class'ta uygulanmaya başladı.

* Şirketin kurumsal rengi, ikram ürünlerinde de kullanılacak. Örneğin havayolunun uçaklarında gri ve beyaz renkler varsa peçete, çatal, bıçak ve tepside aynı renkler hakim olacak.

* İkram tepsileri çevreyi daha az kirleten, yenilenebilir şeker kamışı ve mısır nişastasından yapılacak.

* Business class'ta yolcuya içinde birden fazla yemek çeşidi bulunan sürpriz kutular (surprise box) verilecek.
Haberin fotoğrafları