kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Popstar Alaturka

Televizyon programları

Alaturka Solist Yarışması
TRT1'de cuma akşamları 21.15'te yayınlanan yarışmanın amacı, TSM'ye yeni sesler kazandırmak. Geçen hafta ekrana gelen ön elemelerin ardından, bu hafta 14 yarışmacının mücadelesi başladı. Sunuculuğunu Didem Tolunay'ın yaptığı yarışmanın jüri üyeleri İnci Çayırlı, Ahmet Özhan, Ercan Saatçi ve Hülya Avşar...

Popstar Alaturka
Star TV'de pazar günleri 20.00'de yayınlanan Popstar Alaturka, kimine göre Türk Sanat Müziği'nin en eğlenceli kimine göre en 'düzeysiz' yarışmalarından biri. Orhan Gencebay, Armağan Çağlayan, Ebru Gündeş ve Bülent Ersoy'un jüri üyeliğini yaptığı yarışmayı Osmantan Erkır sunuyor.

Bir Şarkısın Sen
Kanal 24'te cumartesi 21.10, pazar 17.40'da yayınlanıyor. Bir belgesel niteliğindeki bu programda Türk Sanat Müziği'nin en sevilen şarkılarının hikâyeleri anlatılıyor. Ama her şarkının hikâyesi bulunamıyor tabii. O zaman da şarkının söz yazarı, bestecisi ve yorumcusunun eşine, çocuklarına, iş arkadaşlarına ulaşılıyor. Onlar bu şarkıların hangi duygularla yazıldığını ve söylendiğini anlatıyorlar. Bu pazar yayınlanacak olan 55. bölümde Sevim Çağlayan'ın yorumuyla Ahımı Hicranımı Sakladım parçası anlatılıyor. Yan gazinoda çıkan Zeki Müren'i sahneden indirdiği söylenen Sevim Çağlayan'a 'şahane kadın' deniyormuş.

Mucize Nağmeler
Kral TV'de cuma 21.00'de yayınlanıyor. Yapımcılığını ve sunuculuğunu Ercan Saatçi'nin yaptığı programa, her hafta iki konuk katılarak Türk Sanat Müziği parçaları seslendiriyor. Bu konuklardan biri ses sanatçısı, diğeri sinema veya tiyatro sanatçısı oluyor. Program 37 bölüm çekildi. Ve şu an tekrarları yayınlanıyor. Yoğun ilgi nedeniyle üç ay boyunca bu tekrarlar devam edecek.

Akşam Sefası
TRT-1'de salı akşamları 21.20'de yayınlanıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Samim Şenyüz'ün yaptığı programda çoğunlukla popüler şarkılar seslendiriliyor. Solistlerin giydiği renkli kıyafetler de TSM'nin genç yüzünü gösteriyor.

TRT'nin diğer TSM programları...
Bir Tatlı Huzur'da, her hafta Türk musikisinin örnekleri sunuluyor. Program, pazartesi günleri 23.35'te TRT-2'de. Klasik Türk Müziği programı ise TRT-2'de çarşamba akşamları 23.35'te yayınlanıyor. En çok TSM yayını yapan televizyon kanalı ise TRT-4. Pazartesi Ah Bu Şarkılar, TSM Hep O Şarkı, Safalar Getirdiniz, Klasik Türk Müziği, salı Bir Tatlı Huzur (Arşiv), Akşam Sefası, Bir Sevdadır Şarkılar, çarşamba Safalar Getirdiniz, Şarkılar Bizi Söyler, Kültür ve Turizm Bak. Ankara Dev. Klasik Türk Müz. Korosu, perşembe Yıldızların Altında, Şarkılar Sizin İçin, Müzik ve Muhabbet, cuma TSM Solistler Geçidi, Ah Bu Şarkılar, cumartesi Bir Sevdadır Şarkılar, Şarkılar Sizin İçin, TSM Bir Solist ve pazar günü Beraber ve Solo Şarkılar, Gönül Penceresi, Müzik ve Muhabbet programları var.